Благоевград. Закриването на Булгартабак“ не е добър факт и оказва

...
Благоевград. Закриването на Булгартабак“ не е добър факт и оказва
Коментари Харесай

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград: Закриването на Булгартабак не е добър факт и оказва негативен резултат върху икономиката

Благоевград. Закриването на „ Булгартабак “ не е добър факт и оказва отрицателен резултат върху стопанската система. Това сподели на конференция доктор Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пирин . Той уточни, че това е и обществен проблем, защото 1 500 души са останали без работа. По думите му в международен мащаб сходни закривания са наклонност в този бизнес. „ Много се приказва за вложители. Всеки ден имаме срещи с евентуални вложители. От доста време чувам, че няма вложители, само че това въобще не е по този начин. Всячески се стремим да притеглим вложители и да ги улесним оптимално. Две неща обаче Общината не може да подсигури – терени и работна ръка, а и двете са проблем “, акцентира кметът.
Д-р Камбитов добави, че Общината разполага със 115 дка черешови градини, на които е имало концепция да бъде построен състезателен терминал. По думите му вървят и процедурите по Подробния организационен проект, само че напоследък имат много запитвания от вложители за такива общински терени, и то на благоевградски компании, които желаят по 10-15 декара и споделят, че ще разкрият сред 100-130 работни места, и сега Общината работи в посока поетапно обезпечаване на такива терени. Кметът на Община Благоевград уточни, че по-късно, в случай че остане свободно място ще мислят и за други планове, само че концепцията е локалният бизнес оптимално да бъде подсигурен за това, което търси. Той изясни, че другият проблем, който би трябвало да бъде преодолян, е, че в случай че стартират да развиват капиталови планове, ще попаднат под ударите на Закона за държавни помощи, защото на този терен може да се построяват обекти, които са от публично значение, само че не и такива, които носят финансови резултати и развиват комерсиална активност.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР