Благоевград. В Благоевград ще бъде изградено видеонаблюдение, което ще отговаря

...
Благоевград. В Благоевград ще бъде изградено видеонаблюдение, което ще отговаря
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов: В града ще бъде изградено видеонаблюдение, което ще отговаря на най-високите изисквания

Благоевград. В Благоевград ще бъде построено видеонаблюдение, което ще дава отговор на най-високите условия. Това сподели кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов по време на конференция, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ Пирин . По думите му процедурата за избор на реализатор за внедряване и поддържане на система за електронно видеонаблюдение към този момент е стартирала. „ Видонаблюдението ще обхване безусловно цялата територия на града, и в централна градска част, и в кварталите. Ще подчертаваме на невралгичните зони, за тази цел имаме и изработен разбор. Идеята е след самото създаване Центърът за наблюдаване да бъда предаден на полицията и органите на реда да реализират надзор “, отбекляза Камбитов.
Той разясни, че системата ще бъде с оптимален брой функционалности, като ще има и алтернатива за следене на регистрационни номера, които ще се снимат при нарушаване или пътнотранспортно произшествие, както и опция за ръководство в спешни обстановки. Кметът акцентира, че видеонаблюдението ще се построява поетапно, като изискването към компанията реализатор ще бъде изплащането да става на дребни вноски при огромен % осъществяване, като по този метод ползите на Общината и жителите ще бъдат предпазени. Прогнозната стойност е 2 100 000 лв. без Данък добавена стойност.
Лора КАЛЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР