Благоевград. Сраженията, водени от българите през Илинденско-Преображенското въстание, са не

...
Благоевград. Сраженията, водени от българите през Илинденско-Преображенското въстание, са не
Коментари Харесай

Полк. Иван Иванов, Военно формирование 26 400-Благоевград: Сраженията на българите през Илинденско-Преображенското въстание са олицетворение на идеала за свобода и обединение

Благоевград. Сраженията, водени от българите през Илинденско-Преображенското въстание, са не просто славни, те са въплъщение на националния блян за независимост и обединяване. Това сподели за Радио „ Фокус “-Пирин полк. Иван Иванов, пълководец на Военно формирование 26 400 – Благоевград. Според него ние, българите, сме закърмени със славната българска история. „ В моето схващане аз асоциирам Илинденско-Преображенското въстание и апела, предхождащ неговото експлоадиране: „ Хиляди пъти по-добре гибел, в сравнение с плътски живот “, и, естествено, неговата идеология, стимулирала и обединила стотици хиляди българи. Илинденско-Преображенското въстание е връхна точка в националноосвободителната битка на македонските и тракийски българи. Сраженията са не просто славни, те са въплъщение на националния блян за независимост и обединяване, и осмислят думите като „ чест “, „ дълг “ и „ обич към родината “. Тези сражения са доказателство за силата на българския дух и готовността да се бориш с всички сили и средства, и да пожертваш себе си в името на идела – свободно, обединено и без значение Отечество “, сподели още полк. Иванов.
Той добави, че като българин и български офицер е надълбоко благодарен за достойните каузи на нашите прародители, въстанали и пожертвали себе си в името на свободата и с помощта на които през днешния ден ние живеем като свободен европейски народ. „ В ежедневната ни подготовка постоянно си припомняме славната българска история, тъй като тя е извор на мъдрост и образци. Историята е най-безмилостният преподавател, тъй като, който не я знае и не я помни, е жертван да допусне грешките, които са скъпо заплатени в предишното, а народ без история няма бъдеще “, акцентира полк. Иванов.
Ливия НИНОВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР