Благоевград. Първата кампания за пролетно почистване в Благоевград под мотото

...
Благоевград. Първата кампания за пролетно почистване в Благоевград под мотото
Коментари Харесай

Благоевград: Първата кампания за пролетно почистване в града започва на 6 март

Благоевград. Първата акция за пролетно разчистване в Благоевград под мотото „ Чист и зелен Благоевград! От нас зависи! ” стартира на 6 април на площад „ Македония ” от 10.30 часа и продължава на 7, 13, 14 април. Кампанията се по самодейност на кмета доктор Камбитов. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград
Общината моли жителите да се погрижат за прилежащите си елементи, за зелените площи, парковете, беседките и междублоковите пространства наоколо до дома си,както и за коритото на река Бистрица и места, които счита,че се нуждаят от разчистване или облагородяване.
На 5 април пред постройката на Търговско предприятие „ Държавно дружество горско стопанство Благоевград “ ще се раздават дръвчета и фиданки за най-активните доброволци. Целта е с растителността да превърнем зелените площи в още по- красиви, приятни и здравословни места.
Еко Партнърс и Община Благоевград подсигуряват всичко належащо за огромното разчистване, с цел да улеснят работата на доброволците. Ще има ситуирани пет шатри из целия град, където ще се раздават чували, ръкавици, лопати, метли, бои. В кв. „ Еленово “ шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „ Пирин “, в кв. „ Струмско “ против магазин „ Стоми “, а в кв. „ Грамада “ пред бившето „ Аско Деница “. Шатрата за кв. „ Освобождение “ и кв. „ Запад “ ще бъде ситуирана в двора на някогашния механотехникум. На площад „ Македония “ също ще има ситуирана шатра с всичко належащо за почистването.
С акцията „ Чист и зелен Благоевград! От нас зависи! ” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, обич към природата и нейното запазване и поддържане.
Събраните боклуци следва да бъдат изнесени до най-близките съдове за разбъркан битов боклук, а разделно събраните боклуци до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за транспортиране на разделно събрания боклук е на Еко Партнърс, а компания „ Биострой “ ще събира чувалите със събран разбъркан боклук.
Община Благоевград приканва жителите да бъдат виновни към запазване на околната среда и да поддържат интензивно акцията за огромното разчистване. „ Нека бъдем единни в името на чист и зелен Благоевград! От нас зависи! ”, молят от Общината
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР