Благоевград. Първа копка на обект благоустрояване на ул. Марица в

...
Благоевград. Първа копка на обект благоустрояване на ул. Марица в
Коментари Харесай

Благоевград: Ще бъде направена първа копка по проекта за благоустрояване на ул. „Марица” в участъка от бул. „Св. Димитър Солунски” до ул. „Иван Михайлов”

Благоевград. Първа копка на обект благоустрояване на ул. „ Марица ” в сектора от бул. „ Св. Димитър Солунски ” до ул. „ Иван Михайлов ” ще бъде направена в регионалния град. Церемонията е планувана за 14 май от 13:00 часа на улица „ Марица “ №2. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград .
Обектът е част от огромния план „ Благоустрояване на градската среда ”.
Част от ограниченията, които ще бъдат реализирани са обезпечаване на налична, безвредна и уютна градска среда, възобновяване на надземната и подземна улична инфраструктура, основаване на комфорт при пътуването и положително отводняване на улицата. Ще бъде обезпечена сигурността и енергийната успеваемост посредством поправяне на тротоарните настилки и създаване на ново енергоспестяващо улично осветяване, ще бъдат облагородени зелените площи.
Проект „ Благоустрояване на градската среда ” се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 година (ОПРР), съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.
Проектът започва на 18 ноември 2016 година със подписания сред Община Благоевград и Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Договор за даване на безплатна финансова помощ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР