Благоевград. Национален фолклорен ансамбъл Българе“ ще представи за първи път

...
Благоевград. Национален фолклорен ансамбъл Българе“ ще представи за първи път
Коментари Харесай

Благоевград: Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ ще представи в града спектакъла „Осмото чудо“

Благоевград. Национален фолклорен отбор „ Българе “ ще показа за първи път в Благоевград спектакъла „ Осмото знамение “, със специфичното присъединяване на холивудската звезда Бен Крос. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Събитието ще се организира на 29 ноември 2018 година от 19.00 часа на сцената на зала „ Пейо Яворов “. Културното събитие се реализира под патронажа на кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов.
„ Осмото знамение “ е по сюжет, хореография и постановка на продуцента и на ансамбъла Христо Димитров. Спектакълът е запленяващо странствуване в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор и е истинска режисьорска композиция от филм, спектакъл и динамичните ни национални танци и песни. Интригуващ сюжет, в който феновете преоткриват за себе си личността на един правилен другар на България от преди век – кореспондента на в. „ Таймс “ за Балканите Джеймс Баучер.
Повествованието минава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо показани от танцьорите и солистите на „ Българе “, а самият хореограф на спектакъла Христо Димитров се включва със солови осъществявания в добруджанската и тракийската картина. В четвъртия авторски план на ансамбъла наред със закачливите тематики от фолклора в песни и танци, един хвъркат актьор постоянно обира овациите на публиката.
Спектакълът „ Осмото знамение “ е игран в цялостната си и в късата си версия близо 100 пъти, триумфално покорявайки сцените в множеството градове в страната.
Билети за представлението „ Осмото знамение “ могат да се закупят на касата на зала „ Яворов “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР