Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи първа копка

...
Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи първа копка
Коментари Харесай

Благоевград: Кметът д-р Атанас Камбитов даде началото на втори етап за благоустрояване на улица „Илинден“ в село Рилци

Благоевград. Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов направи първа копка за благоустрояване на улица „ Илинден “ в село Рилци. Това е вторият стадий на строително-монтажните работи, оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . На събитието участваха ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник- кметовете на Благоевград Зорница Кралева, Иво Николов и инж. Емилия Тунева, Антония Методиева, шеф на дирекция „ Правно-нормативно обслужване “, поданици на селото.
Кметът Камбитов пожела сполучлива работа на изпълнителите на обекта.
„ Не желая да политизирам плана, само че би трябвало да кажем, че доста години хората чакаха това да се случи. Важно е да се знае кой какво прави и кой какво дава. Проектът е на стойност ‎1 700 000 лв., като ‎1 000 000 лева са от бюджета на Общината и 700 000 лв. са отпуснати от Министерство на регионалното развитие, и държавното управление за частта „ Водопровод и канализация “. Дължината на обекта е 990 метра и включва ВиК, улична настилка, тротоари, осветяване. 67 дни е срокът за осъществяване. Това, което го обещахме, към този момент е реалност “, сподели доктор Атанас Камбитов и пожела триумф на изпълнителите на плана. Кметът Камбитов акцентира, че селата и тяхното благоустрояване са приоритет на Община Благоевград. По думите му през 2018г. над 50% от личните проходи в бюджета на Община Благоевград ще бъдат ориентирани към дребните обитаеми места. Това включва осветяване, инфраструктура. Целта е селата да бъдат превърнати в привлекателно място за живот.
Кметът на село Рилци Живко Чукарски благодари на кмета доктор Атанас Камбитов и акцентира, че от 2005 година се давани единствено празни обещания. „ Най-после да стартираме нашата основна улица, втори стадий. Сагата стартира от 2005 година. От тогава насам разясняваме, че би трябвало да се направи, само че средствата не доближиха, по тази причина започнахме да аплайваме по Националната стратегия за капиталовия фонд, през 2008 година, когато отново не успяхме да се класираме, макар, че планът бе показан в период. И не щеш ли стигнахме до през днешния ден, когато стартира и втори стадий от завършването на улицата. Това ще реши изцяло този проблем “, сподели кметът на селото Живко Чукарски и акцентира, че доста хора, в това число и депутати са обещавали, само че с помощта на кмета Камбитов благоустрояването към този момент е реалност.
Сред дейностите, които ще бъдат осъществени са замяна на уличния тръбопровод и канализация, създаване на 8 бр. подпорни стени, замяна на уличното осветяване, полагане на нова асфалтова настилка и създаване на тротоари от бетонови плочки.
По традиция бе отслужен водосвет за сполучлива работа и бе направена първа копка на водопровода.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР