Благоевград. Избирателната активност на европейските избори е много важна, тъй

...
Благоевград. Избирателната активност на европейските избори е много важна, тъй
Коментари Харесай

Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на ЕП в България: Избирателната активност на европейските избори е много важна, тъй като в момента времената в ЕС са много турболентни

Благоевград. Избирателната интензивност на европейските избори е доста значима, защото сега времената в Европейския съюз (ЕС) са доста турболентни. Това сподели на откриването на семинар в Благоевград Теодор Стойчев, началник на Бюрото на Европейския парламент (ЕП) в България, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”-Пирин . Той означи, че не престават сериозните проблеми в някои сферите. „ Очевидно е, че сегашното статукво не може да продължи по този метод. Европейските избори ще дефинират най-вероятно и идващия ръководител на Европейската комисия. В момента тече процесът вътре в партиите, за това кои ще бъдат номинирани като водещи в тези партии. Манфред Вебер съобщи, че ще се бори да бъде водещ в партията си ”, уточни Теодор Стойчев. Той добави, че ще има и нова акция, която ще бъде ориентирана към жителите. Стойчев посочи, че платформата се споделя „ Този път ще гласоподавам ”. По думите му концепцията е, че хората стават един тип деятели, могат да популяризират информация посредством обществените мрежи, да кажат посредством видеоклип какво е значимото за тях в Европейски Съюз, тъй че информацията да доближи до оптимално доста хора.
Евродепутатът Асим Адемов от групата на Европейската национална партия уточни, че съгласно него тематиката за Западните Балкани в действителност заслужава внимание, тъй като с помощта на напъните на българското държавно управление тази тематика е излязла на повърхността и доста хора са разбрали, че тази тематика е водеща за развиването на Европейския съюз. „ Ако Европейски Съюз не постави старания да влезе в този район, вместо него тук ще дойдат други сили, които ще нарушат нашето и тяхното успокоение. Интеграцията е двустранен развой и зависи най-много от страните-кандидатки за участие. Пред тях има дълъг път, който би трябвало да извървят, само че мисля, че главното затруднение е етническата и религиозната приемливост в Западните Балкани. Това е една сфера, която аз мисля, че съществено ще затрудни техния европейски път ”, разяснява евродепутатът Асим Адемов. Той означи, че е почнал национална акция, която се сподели „ Да върнем родителите в учебно заведение ”. Според него просветителната ни система не е на равнището, което желаеме. По думите му имаме много пропуски, като аргументите за това са сложни, само че една от сериозните е, че няма задоволително добра връзка сред родителите и учебното заведение. Евродепутат Асим Адемов сподели в тази връзка, че на 12 октомври акцията ще се организира и в Югозападния университет „ Неофит Рилски ” в Благоевград.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР