Благоевград. Днешното поколение търси да преоткрие своя образ на Васил

...
Благоевград. Днешното поколение търси да преоткрие своя образ на Васил
Коментари Харесай

Александър Мошев, Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“: Днешното поколение търси да преоткрие своя образ на Васил Левски

Благоевград. Днешното потомство търси да преоткрие своя облик на Васил Левски. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пирин Александър Мошев, архивист в Българския исторически списък на Национална библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий ”, който участва на разкриване на галерия, отдадена на Апостола на свободата, в Благоевград. По думите му времето си споделя своята дума и не е елементарно от днешна позиция да си представим живота и активността на нашите огромни революционери и възрожденци от 19 век, тъй като те са живеели и работили в радикално разнообразни условия.
„ Струва ми се, че днешното потомство и поколенията отсега нататък ще имат потребност да преоткриват облика на Васил Левски. Те ще имат мощната нужда да са допрян до него и до неговите завещания и думи, до неговата посветеност “, сподели Мошев. Архивистът добави, че в основата на нашата национална идеология и теория са залегнали точно концепциите на най-великите ни възрожденци. „ За да имаме за в бъдеще национално образование и народен дух, ще е належащо непрестанно да се връщаме точно към тези корени “, разяснява Мошев.
Кристина МИТКОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР