Благоевград. 2016 година беше много успешна за Община Благоевград, тъй

...
Благоевград. 2016 година беше много успешна за Община Благоевград, тъй
Коментари Харесай

Мария Грозданова, Община Благоевград: 2016 година беше много успешна за Общината, тъй като много стартирали тогава европейски проекти, вече са в напреднала фаза

Благоевград. 2016 година беше доста сполучлива за Община Благоевград, защото има доста стартирали тогава европейски планове, които към този момент са в напреднала фаза. Това сподели по време на работна среща с медиите в Областен информативен център – Благоевград Мария Грозданова, шеф на дирекция „ Европейски планове и стратегии “ в Община Благоевград, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пирин . „ Има доста стартирали планове, които са в напреднала фаза. Има и доста, които чакат позитивна оценка при започване на идната година “, съобщи още Грозданова.
Тя показа Инвестиционната стратегия на Община Благоевград. „ По нея имаме подписано съглашение с Министерство на регионалното развитие, а цената е към 44 милиона лв.. 85% от плановете към този момент са импортирани, а някои са в осъществяване, някои са завършили, а някои са към момента в стадий на оценка “, уточни Грозданова. По думите й осъществяването на първия план, стартирал в границите на Инвестиционната стратегия на Общината, е завършило в точния момент, той е регистриран и сега се чака верификация.
" Със средствата бяха въведени ограничения за енергийна успеваемост в постройката на Пожарната в Благоевград. Това е първият план в страната, който е завършен сполучливо и се виждат резултатите. Той даде добър старт в осъществяването на останалите планове “, сподели още Грозданова. „ В момента стартирахме с " Обновяване и реорганизация на площадно и подплощадно пространство “, който е за към 6 милиона лв. ", съобщи тя. " Надяваме се до края на 2018 година да приключим и с този план “, акцентира Грозданова.
Лора КАЛЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР