Благодаря Ви, че сте част от този живот!, написа шефът

...
Благодаря Ви, че сте част от този живот!, написа шефът
Коментари Харесай

Разтърсващи думи на Христо Мутафчиев към актьорите

Благодаря Ви, че сте част от този живот!, написа шефът на Съюза на артистите в България
Този спектакъл ще продължи да живее. Благодаря Ви, че сте част от този живот! Честит Световен ден на театъра! Това са част от разтърсващите думи на огромния българския артист Христо Мутафчиев, ръководител на Съюза на българските актьори, към гилдията, която през днешния ден чества при спуснати пердета.

Днес няма да можем да се съберем дружно, през днешния ден няма да честваме по едно и също време по оня метод, по който сме привикнали до момента, тъй като през днешния ден ще бъде друго, написа още Мутафчиев. И добави: „ Нека останем в домовете си и да честваме дружно, само че поотделно! Така би трябвало в този момент. Необходимо е, с цел да запазим това, което имаме, да съхраним всичко, което ни е завещано, а това е значимо за всички, за поколенията, които идват след нас и за бъдещето на театъра. И след този сложен миг ще продължим дружно с схващане, самообладание и гений. ”.

Ето какво още гласи посланието на Христо мутафчиев, оповестено на страницата на Съюза на артистите в България:

Театърът е антично изкуство. В България театърът се е родил по време на турското иго. Дори ми е мъчно да си показва какво им е коствало на тогавашните българи да проявят сходна смелост.

Театър е имало доста преди да се появят международните религии – будизъм, ислям и християнство. Театърът, който толкоз обичаме и без който не можем, е претърпял доста и е оживял до през днешния ден. Този спектакъл ще продължи да живее.

Благодаря Ви, че сте част от този живот!

Честит празник!

Христо Мутафчиев, Председател на САБ

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР