Благодаря на президента , че само за няколко часа подписа

...
Благодаря на президента , че само за няколко часа подписа
Коментари Харесай

Борисов с нови мерки срещу заразата: Удължаваме с 6 месеца срока за издаване на лични документи

Благодаря на президента, че единствено за няколко часа подписа указите за изключителното състояние наказателния кодекс и здравето. Те са към този момент в действие. Това сподели министър председателят на България Бойко Борисов на ексклузивен брифинг, посветен на ограниченията против ковид, предава Блиц.  

Бойко Борисов изброи няколко ограничения, които постанова обстановката, а и тревожат хората. 

" Удължаваме с 6 месеца периода за издаване на персонални документи, с цел да не се струпват хората по гишетата. Маринов да сътвори нужния ред. 

Целта на изключителните ограничения е да не разрешаваме на струването на хора на избрани места. Това е единствената цел. Това е единствената мярка, потвърдена в света, че работи. 

Удължаваме до края на май периода за газовите уредби. Така че нищо да не постанова да бързат и да се струпват в тази посока. 

Протоколите за скъпите медикаменти се удължават до 12 месеца, тъй че хората, които имат потребност от тях, да си ги получават бе з да се постанова да се излагат на спомагателен риск. 

Четвърто - решението на ТЕЛК се удължават до месец май. Истински се надяваме, че дотогава всичко с ковид ще бъде овладяно ", сподели Борисов. 

Бойко Борисов направи следните рекомендации към кметовете на общините:

" Да бъдат деликатни със затварянето на пазарите, когато ги затварят, да основават следния ред по какъв начин хората да модат да си купуват хранителни артикули. 

Второ, доста значимо. От 17:00 ч. през днешния ден сме основали организация на телефон 112 да поема позвънявания за обсега на заповедта на министерството на опазването на здравето. Четири души ще стоят на телефоните, с цел да може всеки един въпрос или тълкуване да се дава отговор по оптимално бърз метод и да бъде взето нужното решение. 

Да чуят доста деликатно притежателите на огромните магазини за строителни материали, на техника. Някои са затворени, я други се струпват хора. Установят ли подобен магазин, в който е разрешено скупчване на хора, да бъде затварян незабавно, отсече Борисов. 

Не би трябвало да си затворим живота, в случай че нещо е належащо, да имат опция да го купят, само че притежателят би трябвало да подсигурява нужния ред, с цел да не бъдат затворени наложително. Целта е предотвратяване от скупчване на хора. 

Веригите за бързо хранене могат да работят единствено, в случай че човек желае да си купи за у дома. РЗИ и Министерство на вътрешните работи би трябвало да отчетат неотложен надзор на всички места в страната 

Статистиката дава доста излекувани. В Италия дойде боен аероплан с най-хубавите доктори от Китай. Светът търси незабавни ограничения и нищо по-различно няма от това, което сме въвели. Още един път приканвам за самодисциплина. Излезте със фамилиите си на разходка, само че не се струпвайте доста хора на едно място. Две седмици са сериозния период, в който ограниченията би трябвало да дадат резултат. 

Парламентът е в подготвеност да гласоподава всички закони, които са нужни за положителното на хората. 

Лекарствата имат регулация и не може да се допусне далавера, а в другите браншове министър Горанов има подготвеност да наложи таван. В момента разчитаме на почтеност, само че Министерство на вътрешните работи и прокуратурата имат подготвеност за всевъзможни опити на частни празненства по нощни заведения и каквито и да е било опити. Ще бъдат прекъснати на мига. 

Сега са пости, не се правят и църковни бракове. Да си дадем тези две седмици. Виждате, че сме подготвени да отреагираме във всяка една обстановка с промени и стягане на реда на всички места където има потребност да се сътвори нещо в допълнение. Ако би трябвало ще се вършат доставкик по домовете на храни, води и всичко належащо.

С министър Горанов и Томислав Дончев следим ограниченията в другите страни и ги обсъждаме. Това са сметки за къс интервал, само че и сметки, които би трябвало да дърбат за дълъг интервал.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР