Благодаря на ИТН и на министъра на външните работи, че

...
Благодаря на ИТН и на министъра на външните работи, че
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ченгетата от ДС ще бъдат освободени в началото...

Благодаря на Има Такъв Народ и на министъра на външните работи, че са взети бързи ограничения и тези хора с досиета няма да бъдат назначени или ще бъдат освободени, в случай че към този момент са назначени. Това ще бъде прекъснато още при започване на идната седмица. "

Това съобщи министър председателят Кирил Петков след края на държавното съвещание през днешния ден във връзка информацията на Клуб Z, че в политическия кабинет на министър Теодора Генчовска е цялостно с пенсионери от някогашната Държавна сигурност, а от през вчерашния ден настойнически пост е получил и Петко Сертов.

От думите на премиера стана ясно, че Генчовска от партията на Станислав Трифонов не е подозирала, че нейният шеф на кабинет, двама съветници и основен секретар са били част от комунистическата загадка полиция.

" Тя си е предложила хората, тя беше доста градивна като разбра, че има такива условия, и ще бъде оптимално самодейна да ги освободи ", сподели Кирил Петков.

Въпреки че Тошко Йорданов от Има Такъв Народ съобщи, че хора от Държавна сигурност няма да бъдат назначавани в Министерство на външните работи, през днешния ден тези фрагменти продължаваха да се разхождат в Министерство на външните работи и даже бяха на прощално празненство през днешния ден по обед на някогашния длъжностен външен министър Светлан Стоев във връзка завръщането му на посланически мандат в Копенхаген.

Във вътрешният телефонен справочник на Министерство на външните работи през днешния ден в 12,50 ч продължаваха да попадат следните политически назначения:

Петьо Петев, роден през 1956 година, конфиденциален помощник " Динов " от Първо основно ръководство на Държавна сигурност. Началник на кабинета на министъра. Засега е прочут с това, че гони всичките си гости, които не се обръщат към него с " лекар Петев ". Изключение прави за министърката, несъмнено. Заема кабинет 216 с табела " Началник на политическия кабинет ". Директен телефон 948 2556, пред секретарка 948 2217.

Петър Воденски, роден през 1951 година и конфиденциален помощник " Велинов " към Генералния щаб на Българската национална войска. Заема кабинет 224 на някогашния парламентарен секретар, дава отговор на телефон 948 2591.

Петко Сертов, роден през 1956 година, някогашен ръководител на ДАНС, почнал кариерата си във Второ основно ръководство на Държавна сигурност, липсващ за малко през 2014-2015 година Днес се намира в кабинет 226, населяван преди него от сегашния дипломат в Алжир Румен Петров. Отговаря на телефон 948 2080.

Иван Петров, роден през 1953 година, конфиденциален помощник " Балинов " на Първо основно ръководство на Държавна сигурност. Назначен за основен секретар на Министерство на външните работи.

Лъчезар Петков, роден през 1949 година, пенсиониран, без кабинет към този момент.



Свързани вести Лустрация в ход? Христо Иванов срещу назначенията на някогашни сътрудници на ДС
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР