Благодаря на Господ, че успях да напусна окупирания Херсон, каза

...
Благодаря на Господ, че успях да напусна окупирания Херсон, каза
Коментари Харесай

Катерина от Херсон: Видях как гори военна техника, как гори летището

Благодаря на Господ, че съумях да напусна окупирания Херсон, сподели пред Българска национална телевизия млада жена на име Катерина.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4405
През първите дни на войната в Украйна тя напуща Одеса и отива при родителите си в Херсон. 2 месеца се намира в окупирания град, преди още веднъж да се завърне в Одеса.

Огромна бе опашката. До моя дом, до бензиностанцията имаше над 100 коли. Видях по какъв начин гори военна технима, по какъв начин гори летището. Хората започнаха да копаят в дворовете си, с цел да крият пари и полезности, документи. Това е част от описа на Катерина.

За да се напусне Херсон, се минават 8 съветски поста. Проверяват всичко, даже телефоните ни, разяснява младата жена.

В Херсон има доказателства, че военната спецоперация на Москва в Украйна няма да се ограничи до освобождението на Донбас.

В Херсон военно-гражданската администрация (ВГА) популяризира листовки, в които задачата на дейностите на Русия не е освобождението на Донбас, а освобождението на Украйна от „ наказателните отряди, нарушителите и неонацистите “.

Това оповестява изданието " Страна " в платформата Telegram. В листовката се изяснява, че „ скръбта, сполетяла вас (херсончани) е резултат от активността на незаконния режим в Киев “. Призовават се жителите да се " включат по-смело " в мирния живот на града.

„ Нека дружно унищожим нацизма! Присъединете се към нас и тогава идващата победа ще бъде наша обща победа! “, написа в листовката.

Никой не би пропагандирал това измежду жителите на Херсон, в случай че Москва нямаше за цел да освободи цяла Украйна. Това значи за популацията на освободените територии, че Русия към този момент няма да „ напуща “, а за руснаците – че няма да има „ кротичък “ контракт с нациста Зеленски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР