„Благодаря на България за всичко, което е направила за нас

...
„Благодаря на България за всичко, което е направила за нас
Коментари Харесай

Борисов напомни в Сараево: България е пример за етническа толерантност

„ Благодаря на България за всичко, което е направила за нас и най-много по тази причина, което направи през последните 6 месеца по време на Европредседателството. Благодарение на напъните на Бойко Борисов по време на Председателството ние имаме европейска вероятност. И Западните балкани останаха в европейския дневен ред “, съобщи председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич на взаимна конференция с българския министър председател Бойко Борисов в Сараево, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Това ни разрешава да продължим по пътя и за съблюдаваме посоката, обвързвана с европейския дневен ред. Веднага откакто минат изборите през октомври, ние считаме публично да подадем своята кандидатура за Европейски Съюз “, разгласи Звездич и заяви, че се чака през идващите няколко месеца да бъде задействана пътната карта за НАТО.

Европейската вероятност за Босна и Херциговина значи мир и вероятност, подсети той.

От своя страна министър председателят Бойко Борисов съобщи, че Себастиан Курц също възприе тематиката за Западните Балкани като приоритет и на тяхното председателство, тъй че можем да сме спокойни, че ще остане настояща. „ Страните от региона би трябвало да продължат по пътя си към НАТО и Европейски Съюз “, безапелационен бе Борисов.

"Има 2 неща, които са ни извънредно значими. Първо - София и Скопие съумяха да преодолеят разликите между тях. Съответно и Скопие-Атина подписаха съглашение за името ", сподели още министър председателят.

"Босна и Херцеговина би трябвало да вземе образец и да откри решение на споровете, които има ", добави Борисов.

"България е образец за етническа приемливост, нашият модел може да бъде прибавен в Босна и Херцеговина. Не се бъркаме във вашите работи, само че би трябвало да вземете дефинитивно решение накъде ще вървите след изборите през октомври. Тогава ние сме разполагаем да продължим да работим за триумфа на Босна и Херцеговина. Убеден съм, че всички европейски сътрудници разчитат на вас, тъй като Босна и Херцеговина в НАТО значи една доста мощна бариера против радикалния ислям. И вие сте извънредно значими и за Европейски Съюз ", приключи Бойко Борисов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР