Благодарни сме на всичко, което държавата и правителството полага като

...
Благодарни сме на всичко, което държавата и правителството полага като
Коментари Харесай

Ресторантьори и хотелиери настояват за още помощ от държавата


" Благодарни сме на всичко, което страната и държавното управление поставя като грижи за нас, само че предвид на сложността на обстановката би трябвало има промени и някои неща да се трансформират  и дообогатят. По отношение на работното време част от нощните заведения и клубовете се оказаха пленник. Те не не престават да работят. Затвориха първи по време на предната пандемия. Сега затвориха първи  и не се знае в този момент по кое време ще отворят. Много от тях обезпечават хората си на 4 часа предвид на работното време и това, че работят главно събота и неделя. Не е заслужено да лишават личния състав си от помощи поради договорите, които са подписали, а да ги редуцират на 50 % ", съобщи Атанас Димитров, зам.-председател на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

От сектора показват, че предвид на сигурността на обектите и обстоятелството, и че в част от заведенията за хранене към този момент има инфектиран личен състав, който подлага на риск здравето на клиентите, няма механизъм, съгласно който да се самокарантинират, а в случай че го създадат – никой не поема компенсацията на личния състав. " Това е извънредно комплициран интервал, който трае сред 14 и 28 дни. Тези, които са заболели, излизат в болничен и им се заплаща обезщетение. Но здравите няма по какъв начин да продължат работа, тъй като заведението не работи, а това е извънредно сериозен проблем ", съобщи Димитров.

" В риск е освен личният състав, само че и притежателите на заведения, чийто бизнес към този момент съвсем година е спънат, и е един от главните стълбове на стопанската система в България е в заплаха да престане да съществува ", предизвести зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, представен от " Нова ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР