Благодарим за проявената смелост от страна на парламентарните групи, които

...
Благодарим за проявената смелост от страна на парламентарните групи, които
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Разчитахме най-много на “Демократична България“

" Благодарим за проявената храброст от страна на парламентарните групи, които бяха подготвени да дадат късмет на препоръчаното от нас експертно държавно управление. Не е загадка, че разчитахме на поддръжка най-много от страна на " Демократична България ", чиято роля в този парламент можеше да бъде основна за решение на политическата рецесия. Пред сътрудниците от Демократична България имаше доста явен избор - да работят дружно с парламентарната група на ГЕРБ-СДС и да изпълнят част от програмните си планове или да дадат още един мандат с незнайна дължина на служебното държавно управление на президента Румен Радев ", сподели Атанасова.

Преди връчването на третия мандат хората на Бойко Борисов обявиха подготвеност да сформират държавно управление с Демократична България, в случай че президентът им даде третия мандат.

" Въпреки че в сегашния парламент се обрисуваха безапелационни болшинства по значими стратегически тематики липсваше задоволително политическа храброст, с цел да се поеме отговорността за ръководството на страната.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС със своите 67 народни представители беше подготвена да поеме тази политическа отговорност, която неведнъж надхвърляше мандата, даден ни от българските гласоподаватели ", сподели още Атанасова.

Тя напомни, че ГЕРБ-СДС поканиха на срещи останалите партии, както и че предложиха проектокабинет с хора без ясни партиийни обвързаности.

" Предложихме разнообразни формули, към които можеше да се обединят оптимално необятен кръг обединения. От държавно управление на националното единодушие с политически фигури, през програмно държавно управление до експертно държавно управление с стеснен мандат на деяние. Бяхме подготвени да създадем всичко това, с цел да може България да има постоянно, антикризисно и проевропейско държавно управление ", сподели Атанасова. Според нея обаче са ги посрещнали единствено колебливост и клишета.

Според нея политическата рецесия не може да бъде решена без ГЕРБ-СДС.

Тя посочи някои от значимите закони, които Народното събрание въпреки всичко одобри - по Плана за възобновяване и резистентност, стъпки към еврозоната и Шенген.

" Отсега е ясно, че едно от най-сериозните провокации пред идващия парламент ще бъде точно това - превъзмогването на спада на икономическия напредък. Той се дължи най-много на неналичието на обществени вложения в стопанската система и то през последните две години. И това също би трябвало да бъде оценено като скъпоструваща неточност на партиите, които се оповестиха за партиите на митинга и партиите на смяната ", уточни Атанасова.

Тя благодари на ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов за това, че се е съгласил да поеме поста. И му се извини, че бил подложен на това тестване без да е очаквал и да се е готвил за това.

Атанасова благодари и на хората в проектокабинета " Габровски ". " Всички те демонстрираха по какъв начин може да се жертва персоналното успокоение в името на спокойствието на българските жители ", сподели тя.

И най-после, тя благодари на гласоподавателите на ГЕРБ-СДС за поддръжката. " Убедена съм, че дружно с тях можем освен да възстановим политическата непоклатимост, икономическия напредък и предвидимост във вътрешнополитически проект, само че още веднъж да създадем България мощен, почитан и значим фактор в Европа ", сподели Атанасова.

Тя изрази вяра, че през идната предизборна акция ще се възстановят мостовете, а не да продължат да се разрушават.

" Бог да пази България! За мен беше чест ", приключи Атанасова.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР