Благодарение на смяната на ръководителя на комитетите за специално влияние

...
Благодарение на смяната на ръководителя на комитетите за специално влияние
Коментари Харесай

The Economist: Руските шпиони в света са по-силни от всякога

Благодарение на промяната на ръководителя на " комитетите за особено въздействие " Русия съумя да оправдава разузнаването си на международната сцена , написа The Economist.

Журналистите означават няколко забележителни неуспеха на съветските шпиони. По-специално, несполучливият опит за ликвидиране на съветския опозиционен деятел Алексей Навални с отровата " новичок ", подценяването на ВСУ в навечерието на пълномащабно навлизане в Украйна и неуспехът да се спре миналогодишния протест на ръководителя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин.

" Русия осъзна, че се нуждае от по-честни отчети от своите сътрудници. Москва назначи Сергей Кириенко, заместник-ръководител на администрацията на Кремъл, за началник на " комитетите за особено въздействие ". Шпионите координират интервенциите против Запада и по-късно мерят резултата им ", написа изданието.

Тази смяна докара до това, че съветското разузнаване стана доста по-ефективно. По-специално в обявата се отбелязва въздействието на фирмите на територията на западните страни във връзка с отпущането на помощ за Украйна.

" През януари немски специалисти разгласиха информация за ботове, които в продължение на един месец са разпространявали всекидневно стотици хиляди известия на немски език в мрежата X с 50 000 акаунта. На 12 февруари Франция разкри огромна мрежа от съветски уеб страници, които са разпространявали дезинформация във Франция, Германия и Полша ", напомня изданието.

Журналистите означиха подобряването на качеството на работата на други съветски специфични служби. По-специално ФСБ, СВР и ГРУ в този момент се занимават с рекрутиране на руснаци, които са пътували до Европа. Отбелязва се, че тези хора са изключително рискови за Германия , защото броят на съветските бежанци там се е нараснал доста след глобите на балтийските страни.
 Шпиони, TikTok, инфлуенсърки – по какъв начин Путин прониква в Латинска Америка
Шпиони, TikTok, инфлуенсърки – по какъв начин Путин прониква в Латинска Америка

Най-удивителното е, че цялостен бранш от латиноамериканската последна десница, в това число висши военни, поддържа Владимир Путин. Към тях явно се прибавят, както в Европа, благосклонностите на латиноамериканската последна левица

Освен това в обявата се отбелязва, че съветските разследващи служби може да се занимават с подготовката на война сред Русия и НАТО. Сред методите, с изключение на кражба на класифицирана информация, може да е и опит за утежняване на връзките сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, подкопаване на помощта за Украйна и провокиране на спорове сред членовете на Алианса.

Страните от НАТО все по-често стартират да приказват за директен спор с Русия. Например генералният секретар на Алианса Столтенберг неотдавна съобщи, че НАТО би трябвало да се приготви за възможна десетгодишна борба с Русия , защото нейната експанзия може да се популяризира и в други страни.
 Украйна разруши огромна мрежа от съветски шпиони
Украйна разруши огромна мрежа от съветски шпиони

Задържани са 13 поданици на Николаев

По-рано публицистите от Bild, базирайки се на секретни материали на Бундесвера, също писаха за допустима война сред НАТО и Русия. По-специално се споделяше, че военните дейности " неизбежно " ще стартират през 2025 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР