Благодарение на СДС, България е в Европа и света. Преди

...
Благодарение на СДС, България е в Европа и света. Преди
Коментари Харесай

Румен Христов: Благодарение на СДС, България е в Европа и света

Благодарение на Съюз на демократичните сили, България е в Европа и света. Преди това ние бяхме част от един изолиран социалистически лагер, член на Варшавския контракт, с тоталитарна система, с централно планувана стопанска система и с лимитирана независимост на българските жители, да не приказваме за свободата на словото. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Румен Христов, ръководител на Съюз на демократичните сили във връзка 34 години от основаването на партията.

" Съюз на демократичните сили е партията, която промени България. Благодарение на Съюз на демократичните сили ние сме почитан член на Европейския съюз, член на Алианса за обща сигурност НАТО, стремим се към приемането ни в Шенген и влизането ни в Еврозоната, с цел да приключим интеграционния развой, който сме почнали. Изобщо една европейска страна, за която мечтаехме всички ние, които бяхме по площадите 1989-та, 1990-та и 1996-1997 година, тъй като да не забравяме, че при нас измененията, с помощта на Българската комунистическа партия, бяха стопирани и започнаха доста късно. България беше единствената страна, в която някогашната комунистическа партия завоюва изборите за Велико национално заседание и наложи собствен вид Конституция ", означи Христов.

Запитан за важните решения, които са взимани в последните няколко години, за съхраняването на Съюз на демократичните сили: " Виждайки че независимо ние не можем да оползотворим десния избор, който получава Съюз на демократичните сили, при най-хубави наши резултати стигаме до 85-90 хиляди гласа, а за влизането в Народното събрание са нужни, с цел да си сигурен, 140 000, взехме решение да бъдем в коалиция с огромният ни сътрудник -  политическа партия ГЕРБ, която е член на Европейската национална партия (ЕНП). Няма да скрия, че бяхме и по този начин насърчени, подтиквани в положителния смисъл, с думи, от управление на ЕНП, търсейки преди пет години обединяване в навечерието на европейските избори. Смятам, че това беше една вярна стъпка. Съюз на демократичните сили към днешна дата има пет народни представители, имаме и собствен евродепутат в лицето на господин Александър Йорданов ", означи Христов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР