Благодарение на климатичната криза, глобализацията и напредващите технологии светът става

...
Благодарение на климатичната криза, глобализацията и напредващите технологии светът става
Коментари Харесай

Лидерските умения за успех в едно несигурно бъдеще

Благодарение на климатичната рецесия, глобализацията и напредващите технологии светът става все по-малко предсказуем и по-сложен. Ако сте водач, по какъв начин би трябвало да се справите с това нестабилно бъдеще? Никой специалист, колкото и интелигентен да е, не може да ви каже какви изненади тъкмо идват (въпреки че би трябвало да се вслушаме в тези, които ни предизвестяват за рисковете и рецесиите, които произтичат).

Наскоро, пишейки за Insead Knowledge, изпълнителният треньор Ренита Калхорн твърди, че с цел да се оправят с възходящите равнища на неизясненост, трудност и непредсказуемост, водачите " не могат просто да разчитат на потвърдените си мощни страни и да вършат повече от това, в което са положителни. Те би трябвало да разширят своя асортимент ". 

Накратко, това, което ви е довело до това, което сте в този момент, може да не е задоволително, с цел да ви държи на върха. Трябва да разработите някои нови трикове, като следните, да вземем за пример. 

Трептене сред крайностите

Може би постоянно сте се опирали на своята прочувствена просветеност и известност. Или може би сте спечелили лидерските си позиции посредством разбор, основан на данни. Тези умения са скъпи, само че в нашето нестабилно бъдеще едно от тях няма да е задоволително. Лидерите, които желаят да съумеят, ще се нуждаят от способността да се разменят сред разнообразни подходи, според от подтекста.

Калхорн дава образеца със пълководец, управляващ самодейност за резистентност във компания за потребителски артикули, която започва плана от позиция на любознание, радикална неприкритост и подготвеност за чуване, само че по-късно минава към взимане на решения, учредени на данни.

По същия метод, по който тенисистът не може да разчита само на мощен сервис, изяснява Калхорн, водачите се нуждаят от обсег, с цел да могат да изберат най-хубавия метод, а не просто този, който им е най-удобен. 

Внимателно превключване на контекста 

Изследванията демонстрират, че превключването на контекста или смяната сред доста разнообразни типове или задания или среди - коства обилни количества време и внимание. В едно безредно и комплицирано бъдеще по този начин или другояче това ще бъде неизбежно.

Това значи, че водачите би трябвало да се научат да минимизират спирането на прескачането сред дилемите.

Полезно е, че има трикове, с цел да сведете до най-малко резултата от прегряване заради превключването на подтекста, в това число основаване на мисловна карта за това, което се пробвате да постигнете и по какъв начин всеки подтекст се вписва в нея, установяване на време за фокусирано мислене и даже физически изменяща се среда за разнообразни видове задания, които да алармират на мозъка ви, че е време да промените настройките.

Забавяне за ускоряването

Ускоряващата се скорост на смяната може да ви накара да почувствате, че някой постепенно и непреклонно усилва скоростта на бягащата пътека на вашия живот. Естественият отговор е да продължаваме да работим по-бързо, само че Калхорн споделя, че водачите, които ще завоюват бъдещето, ще се борят с този ентусиазъм, разбирайки вместо това, че от време на време методът да вървим по-бързо е да се забавим в този момент.

Калхорн дава за пример Брад Стивънсън, основен изпълнителен шеф на Aligned Insight, който започва нова самодейност за многообразие и приобщаване, когато осъзнава, че огромни елементи от компанията слагат под въпрос фундаменталната стойност на цялото. Стивънсън отделил време, с цел да притегли всички на борда и да се увери, че самодейността е освен това от обличане на витрини. Внедряването лишило по-дълго време, несъмнено, само че в последна сметка в действителност компанията достигнала до задачите си по-бързо. Ето за какво, в случай че желаете да съумеете, преодоляването на тези умения ще бъде от значително значение. 

Източник: Джесика Стилман за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР