Благодарение на DiscoverEU Европейската комисия (ЕК) ще предостави безплатни карти

...
Благодарение на DiscoverEU Европейската комисия (ЕК) ще предостави безплатни карти
Коментари Харесай

ЕК предоставя 60 000 карти за пътуване на млади европейци

Благодарение на DiscoverEU Европейската комисия (ЕК) ще даде безвъзмездни карти за пътешестване на 60 000 европейци на възраст сред 18 и 20 години. За картите ще се кандидатства от на следващия ден, 12 октомври, до 26 октомври на обяд, за интервал на пътешестване през 2022 година, която ще бъде Европейската година на младежта, съобщава БТА. 

" Много се веселя да открия нов кръг на самодейността DiscoverEU в границите на който 60 000 младежи ще получат опция да се срещнат с благосъстоянието на нашия континент ", съобщи комисарят по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел. 

В подтекста на Европейската година на младежта самодейността DiscoverEU се завръща с по-големи упоритости за младежите, да уголемяват кръгозора и знанията си, да натрупат нови преживявания и да срещнат други европейци, до момента в който пътуват с трен от март 2022 година нататък. 

Кръгът за кандидатстване е отворен за млади европейци родени сред 1 юли 2001 година и 31 декември 2003 година По изключение 19 и 20-годишните също могат да аплайват, откакто кръговете за кандидатстване бяха отсрочени поради пандемията от COVID-19. 

Спечелилите могат да пътуват сред март 2022 година и февруари 2023 година в продължение на 1 до 30 дни. Тъй като не е ясно по какъв начин ще се развива пандемията, на всички пасажери ще бъдат препоръчани гъвкави резервации посредством нова мобилна карта за пътешестване. Датата на тръгване може да бъде изменена досега на заминаването. Мобилната карта за пътешестване е годна една година. От Комисията поучават всички пътуващи да ревизират възможните ограничавания за пътешестване на уеб страницата ReopenEU. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР