Благодарение на дигитализацията и все по-голямата необходимост на бизнеса да

...
Благодарение на дигитализацията и все по-голямата необходимост на бизнеса да
Коментари Харесай

Кои са най-търсените професии в сферата на дигиталния дизайн?

Благодарение на дигитализацията и все по-голямата нужда на бизнеса да построява и развива онлайн наличието и визията си, работата в креативната сфера към този момент минава оттатък стандарта на несигурна и нестабилна. Изкуството се приспособява към софтуерния свят и към този момент се следи непрекъснато търсене на фрагменти в областта на дизайна.

Говорейки съответно за дизайна, той е на всички места към нас – от уебсайтовете, които посещаваме, през обичаните ни игри и приложения до извършването на покупки ни на хранителни артикули. Кариерните вероятности са доста и обгръщат всички промишлености, което разрешава на дизайнерите сами да изберат къде да ползват творчеството си.

Вижте кои са най-желаните специалности в цифровия дизайн и техните преимущества:

Графичен дизайнер

Графичният дизайн съчетава изкуство и технологии, а графичните дизайнери употребяват разнородни детайли и техники на дизайна, с цел да основават открояващи се образни артикули за клиенти и компании. Графичният дизайнер може да работи с печатни или цифрови медии, а дизайнът може да бъде основан на ръка или благодарение на компютърен програмен продукт, като да вземем за пример Photoshop, Illustrator, InDesign и други Постоянното следене на най-съвременните технологии и трендове в дизайна прави работата в тази разрастваща се промишленост трогателен и провокационен избор на кариера.
Прочетете още
 Графичният дизайнер основава потребни, смислени и функционални визуализации, като работата му зависи значително от потребностите на клиента или компанията. Някои от отговорностите на графичния дизайнер са:
Разработване на образни средства в поддръжка на маркетингова кампанияПроектиране на визиите за изявления в обществените медииОформление на печатна рекламаСъздаване на фирмени логаОбработка на фотоси и други визии
Графичните дизайнери могат да работят както в разнообразни компании, организации или организации, по този начин и на свободна процедура.

UX  дизайнер

Съкращението UX идва от “User Experience ” или потребителско преживяване. Съответно преживяването, което един консуматор има при взаимоотношението си с цифров или физически артикул от уеб страница до кафе машина, е отговорност на UX дизайнерите.
Тяхна съществена грижа е да проучат потребителите, с цел да схванат тяхното държание и да могат да проектират най-хубавото дизайнерско решение, което да им разреши да реализират мечтаните от тях задания с минимални старания. Целта им е непрестанно да усъвършенстват използваемостта и достъпността на продукта, а с цел да я реализиран организират разнообразни потребителски изследвания и проби и изследват разнообразни основни групи.

UX дизайнерите са най-търсени в софтуерната сфера, както за работа по софтуери, като мобилни и уеб приложения, по този начин и за основаването на хардуерни артикули, като телефони, преносими компютри, таблети и смарт часовници.

UI  дизайнер

Докато UX дизайнерите се концентрират върху чувството, което потребителите имат от цялостното си взаимоотношение с даден артикул, UI дизайнерите дават отговор за това какво те употребяват, с цел да осъществят това взаимоотношение – интерфейсa.
Дизайнът на потребителския интерфейс се концентрира върху образното преживяване на потребителя. Задачата на UI дизайнерите е надлежно да проектират екраните, през които потребителят ще премине в обещано приложение, видеоигра, уеб страница или програмен продукт. Те основават всичко, което включва прекосяването на потребителите от точка А до точка Б през разнообразни образни и интерактивни детайли, като бутони, менюта и анкети.

От UI дизайнери се нуждаят доста нишови софтуерни компании като платформи за продажби, cloud-based софтуери, CRM принадлежности, услуги, основани на изкуствен интелект и разнообразни стартъпи. Други кариерни благоприятни условия се откриват и в маркетинг организации, както и брандинг и уеб създаване за разнообразни промишлености.
UX и UI дизайнерите могат да работят по еднакъв артикул, като от време на време един човек е и в двете функции, само че на процедура те имат разнообразни отговорности и цели.
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР