Бизнесменът Ветко Арабаджиев ще бъде екстрадиран утре в България, съобщава

...
Бизнесменът Ветко Арабаджиев ще бъде екстрадиран утре в България, съобщава
Коментари Харесай

Екстрадират утре Ветко Арабаджиев, съпругата му Маринела остава в Испания

Бизнесменът Ветко Арабаджиев ще бъде екстрадиран на следващия ден в България, оповестява „ 24 часа “. Той е упрекнат като водач на незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари. Бизнесменът ще бъде върнат у нас под ескорт с полет от Испания до летище София.

Това става след решение на втори съд в Испания, който почита настояването на Специализираната прокуратура за екстрадиция на хотелиера у нас.
Съпругата на Ветко, Маринела Арабаджиева, остава в испанския арест. Производството за нея към момента не е завършило.
След връщането на Ветко Арабаджиев в София той ще бъде арестуван за 72 ч с прокурорско разпореждане. След това от обвиняването ще упорстват и за непрекъснат арест на предприемача. Решението ще бъде на профилирания съд.

Арабаджиеви бяха задържани при започване на март в градчето Кабрера де Мар край Барселона в къща на Георги Семерджиев. 7 месеца преди този момент бяха търсени поради следствието за данъчни закононарушения, което стартира против тях през септември 2018г. По делото е упрекнат и дребният им наследник Вълчо, който наскоро излезе от ареста против половин милион лв. гаранция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР