Бизнесменът Ветко Арабаджиев остава в ареста, реши преди минути Специализираният

...
Бизнесменът Ветко Арабаджиев остава в ареста, реши преди минути Специализираният
Коментари Харесай

Ветко Арабаджиев остава в ареста

Бизнесменът Ветко Арабаджиев остава в ареста, реши преди минути Специализираният съд. След решението неговите близки, измежду които синът му Вълчо и щерка му Александра останаха безмълвни. Съдът изясни, че с оглед отбягване на по-нататъшни неясноти е належащо да се изиска от испанския съд обяснение поради това, че Ветко Арабаджиев не е екстрадиран по едно от обвиняванията, а точно за данъчни закононарушения и по този текст от закона той не може да бъде съден.

Според спецсъда в случай че испанските магистрати изрично бяха отказали да го екстрадират за данъчни закононарушения, те щяха да го споменат в решението си. Според съда от събраните досега доказателства може да се направи рационалното съмнение, че през 2013 година Ветко Арабаджиев е взел участие в незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари. В този интервал участниците в групата са записали сдружения на обществено слаби и наркозависими хора, с които се целяло укриване на налози.

Ветко и Маринела Арабаджиеви направлявали целия развой и най-много облагодетелствалите се захарен комбинат и " Виктория груп корпорейшън ", стана ясно от решението на съда. Работниците в захарния комбинат в Пловдив споделили, че Арабаджиев е действителният притежател и подбуждал шефа на предприятието Петьо Стойков да прави закононарушения. Освен това съществувала заплаха Арабаджиев да извърши друго закононарушение и да се укрие, още повече, че имал обилни финансови благоприятни условия. Съдът позволи, че в случай че е на независимост, той би манипулирал доказателствата и би влиял на очевидци. Още повече, че в един от 26-те телефона, открити у него и брачната половинка му при задържането му, е имало систематизиране на очевидците като разпитани и неразпитани.

Ако Ветко Арабаджиев апелира, делото ще се гледа пред Апелативния спецсъд на 14 май. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР