Бизнесменът Валентин Златев вече не е част от Лукойл-България“, съобщи

...
Бизнесменът Валентин Златев вече не е част от Лукойл-България“, съобщи
Коментари Харесай

Валентин Златев окончателно аут от Лукойл-България

Бизнесменът Валентин Златев към този момент не е част от „ Лукойл-България “, заяви бТВ, като се базира на информация от пресцентъра на сдружението.  

От 10 август тази година Валентин Златев не е част и от Надзорния съвет на „ Лукойл Нефтохим Бургас “. Това демонстрира информация в Търговския указател.

Златев към този момент не заема и поста на ръководител на Контролния съвет на компанията. Той дефинитивно е излязъл от компанията.

Към момента няма информация дали той самичък е решил да се отдръпна, или е отхвърлен, разяснява бТВ.

малкия екран напомня, че на 19 април 2019 година имаше ротация на управителни фрагменти в „ Лукойл-България “. Златев беше назначен за ръководител на Контролния съвет. Тогава той освободи поста на общоприет шеф, а длъжността пое Булат Субаев и я заема до през днешния ден.

През юни тази година Златев беше разпитан от Специализираната прокуратура. Тогава той не посочи на какви въпроси е отговарял и по кое дело.

Същия месец с писмо до медиите той отхвърли изказванията, че е чат от „ олигархията на прехода “, както, че се е срещал с Корнелия Нинова и Васил Божков.

„ С ясното схващане, че съм обществена персона, постоянно през годините съм подминавал с безмълвно самообладание многочислените злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на толерантност са преминати. Не знам защо съм „ идващият “, само че идващият ми ход е да защитя правата си по правосъден ред “, написа Златев тогава.

През 2019 година Златев беше упрекнат от бизнес организации, че е лобирал за текстове в Закона за горивата. Той пък им отговори, че го атакуват, тъй като не желаят регулация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР