Бизнесменът Цветан Пъков, който уби с джипа си 6-годишния Петьо

...
Бизнесменът Цветан Пъков, който уби с джипа си 6-годишния Петьо
Коментари Харесай

Бизнесменът, убил с джип дете - няма да излиза от затвора. Не се е поправил

Бизнесменът Цветан Пъков, който умъртви с джипа си 6-годишния Петьо в Панагюрище и получи 4-годишна присъда, няма да излезе условно предварително от пандиза.

Решението е на апелативните съдии в София Калин Калпакчиев, Вера Цветкова и Петър Гунчев и е дефинитивно. С него те анулират освобождението на Пъков 5 месеца и 21 дни, преди да изтърпи наказването си.

Магистратите показват, че той е излежал повече от половината от наказването си - 3 година и 6 месеца, както изисква законът. Според тях обаче доказателствата за поправянето му не са безапелационни. “Липсва сдържаност към престъпното му държание. Споделя визията, че това не е закононарушение и че за всеки има риск да изпадне в сходна обстановка. Склонен е да се трансферира виновността на жертвата - дете на 6 година ”, стимулират се съдиите, базирайки се отчети от пандиза в София.

Това, че Пъков работи на външен обект с преспиване и че е награждаван, като свижданията му с близки били за по-дълго време, не е неоспорим извод за коригиране, споделя още съдът. И разяснява, че в предишното Пъков е бил осъждан на пробация и изправителен труд.

6-годишният Петьо Гевечанов почина през 2015 година Пъков карал джипа си със 78 км/ч и прегазил малчугана, който пресичал улица в Панагюрище с колелото си. Бизнесменът е наказан и 7 година да не кара кола.

Срещу Пъков се води и друго дело, по което на 2 инстанции е наказан на 2 година и 8 месеца затвор. за Като началник на компания 2 година той укривал Данък добавена стойност за 61 759 лева и корпоративен налог за 57 728 лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР