Бизнесменът Стефан Дичев, който е считан за много близък до

...
Бизнесменът Стефан Дичев, който е считан за много близък до
Коментари Харесай

Приближен до Иванчева бизнесмен може да я прати в затвора?

Бизнесменът Стефан Дичев, който е считан за доста непосредствен до упрекнатата в приемане на рушвет някогашна кметица на „ Младост” Десислава Иванчева, ще свидетелства по делото против нея и заместничката ѝ Биляна Петрова, твърди в. „ 24 часа”, базирайки се на свои източници.

Според една от версиите на следствието Дичев, за който има информация, че е бил арестуван дружно с Иванчева, Петрова и някогашния кмет на „ Младост” Петко Дюгеров, само че единствено за денонощие, и който съгласно разнообразни клюки е бил освен това от „ приближен” на Иванчева, бил мозъкът на цялата интервенция.

Припомняме, че прокуратурата упрекна Иванчева, че поискала 500 000 евро от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Фирмата на Дичев – „ Проект Сити Билд”, била тази, която била посочвана от Иванчева като строител на детски площадки за доста вложители, които желали да строят в „ Младост” и се нуждаели от съответните разрешителни.

Тази компания и компанията „ План Инвест Консулт”, която се държи от бащата на Стефан – Никола, спечелили 2 млн. лв. от публични поръчки за детски площадки през последните две години, прибавя в. „ 24 часа”.

Стефан Дичев е още другар и съучастник на задържания неотдавна за изнудване Росен Карадашки. Той е разследван за изнудване, закани за ликвидиране и източване на милиони от мебелна къща „ Арон”.

Дичев има дял от 250 000 лв. във „ Финанс холд България”, семейството Карадашки има 570 000 лв., а някогашната шефка на общинското сдружение “Пазари-север” Мария Гулева – 180 000 лв..

Освен със скандалния Росен Карадашки и някогашната общинарка Мария Гулева Стефан Дичев поддържа тесни контакти с доста служители от локалната власт в София, демонстрира Фейсбук профилът му. Неслучайно двете компании на татко му, които той съставлява с пълномощни, работят във всички столични региони.

Каква е ролята на Стефан Дичев с подкупа, и връзките му с Иванчева, ще стане ясно, когато делото стартира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР