Бизнесменът Миню Стайков остава в ареста. Това реши Специализираният съд

...
Бизнесменът Миню Стайков остава в ареста. Това реши Специализираният съд
Коментари Харесай

Миню Стайков и синът на кмета на Карнобат остават в ареста

Бизнесменът Миню Стайков остава в ареста. Това реши Специализираният съд в София.

С мярка за неотклонение задържане под стража са и другите двама, задържани дружно с алкохолния необут, заяви Нова телевизия. Зад решетките остават Белун Хазърбасанов, който е брат на дамата на Миню Стайков, както и синът на кмета на Карнобат – Иван Димитров.

Според съда на този стадий от следствието има задоволително доказателства, че Миню Стайков е създавал условия за данъчни закононарушения посредством вписване на редица търговски сдружения на името на сложени лица.  

Относно Иван Димитров, за него съдът счете, че има задоволително доказателства, че е провел държането и разпространяването на цигари без бандерол.

Освен това, съгласно съда тримата би трябвало да останат зад решетките, тъй като има заплаха да попречат на следствието, като влияят на към момента неразпитани очевидци. Пред съда Миню Стайков сподели, че се усеща обиден от обвиняването. Стана ясно обаче, че предприемачът има предходни 4 присъди, само че е оправдан.

" Съдът счете, че има безапелационни доказателства за незаконна група, в която членуват тримата обвинени ", съобщи прокурор Ангел Кънев.  

" Топаз мел " потвърдено няма отговорности към бюджета. Но все пак има обвинявания ", разяснява юристът на Миню Стайков Лъчезар Таков.

Решението на съда може да се апелира в тридневен период. Адвокатът на Стайков се закани да го направи това.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР