Бизнесменът Ивайло Пенчев остава за лечение в "Пирогов". В понеделник

...
Бизнесменът Ивайло Пенчев остава за лечение в "Пирогов". В понеделник
Коментари Харесай

Бизнесменът Ивайло Пенчев ще бъде опериран след инцидента със самолета му

Бизнесменът Ивайло Пенчев остава за лекуване в "Пирогов ". В понеделник следва да му бъде направена интервенция. Бизнесменът е без директна заплаха за живота. Настанен е в Клиниката по неврохирургия с фрактури, само че е контактен и съответен.

Разследват се аргументите за рухването на самолета. Информацията досега е, че предприемачът изхвърчал от летище "Лесново ", само че след излитането е докладвал за понижаване тягата на мотора,

Самолетът е изгубил скорост на 5 метра от земята и е паднал на пистата. Имало е и вятър, който е поднесъл машината и евентуално водачът не е съумял да я овладее, разяснява пред Българска национална телевизия Христо Христов, ръководител на Националния ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз.

В събота (9 май) бе обявено, че притежателят на "Уолтопия " е аварирал със самолета си в ранния следобяд при спешно кацане на летище Лесново. Според специалисти действително машината не е паднала, а се е приземила твърдо, сривайки се от 5 метра височина. Смята се, че най-вероятно става дума за механически проблем.

"Пилотът, който го е следил от земята, му е дал инструкции да отпусне нослето, да усили скоростта, тъй като вижда, че той зависва, че го отпуска надолу, само че самолетът се срутва, удря се на лявото полукрило и се провлича по пистата. Той е пристигнал до пистата, само че е имало вятър 2-3 възела “, изясни Христо Христов от спецзвеното за следствие на авиационни събития.

Самолетът спрял на място. Бизнесменът бил контактен и водачът, който го направлявал, му споделил да остане на място до идване на колата за спешна помощ. Едва когато лекарите пристигнали, той излязъл и бил превозен до „ Пирогов “.

"Самолетът не е летял повече от три-четири месеца. Пилотът също. Значи той е стоял цяла зима. Може да има доста аргументи. Горивна система. В маслена система нещо да е било и така нататък ", сподели Христов.

Разследващите са иззели проби от горивото и маслото, които ще бъдат изследвани. Ще се ревизира и техническата редовност на всички елементи на машината
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР