Бизнесменът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг отново

...
Бизнесменът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг отново
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг обмисля дали да се кандидатира за президент на САЩ

Бизнесменът и някогашен кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг още веднъж обмисля дали да се кандидатира за президент на Съединените щати, само че този път като демократ, а не като самостоятелен. Това заяви самият той пред в. "Ню Йорк таймс ", съобщи Франс прес.

76-годишният милиардер, притежател и създател на компанията за финансова информация "Блумбърг ", сподели пред вестника, че обмисля дали да се кандидатира на идващите президентски избори през 2020 година, само че към момента не е взел решение. "Засега работя за изборите на 6 ноември, след това ще видя ", уточни Майкъл Блумбърг. Едно е несъмнено - че не счита да се явява като самостоятелен претендент, тъй като единствено претендент, повдигнат от някоя от двете огромни партии, има късмет да завоюва.

"Немислимо е да се кандидатирам като републиканец - по доста въпроси съм доста надалеч от сегашните позиции на Републиканската партия ", продължи милиардерът. "Това не значи, че съм склонен за всичко с Демократическата партия. Но не си представям да се кандидатирам като републиканец. Следователно, мога да бъда претендент единствено на демократите ".

Блумбърг бе кмет на Ню Йорк три поредни мандата и нееднократно до момента е обмислял да се кандидатира за президент, само че се е отказвал.

След избирането на Доналд Тръмп за президент обаче, Блумбърг, който направи своя идея номер едно битката с климатичните промени, осъжда бездействието на депутатите републиканци. За междинните парламентарни избори на 6 ноември, на които демократите се надяват да си върнат болшинството в Конгреса, милиардерът, който нормално е финансирал претенденти и на двете партии, в този момент е решил да поддържа единствено претенденти от Демократическата партия, показва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР