Бизнесменът Бил Браудър е арестуван току-що от испанската полиция в

...
Бизнесменът Бил Браудър е арестуван току-що от испанската полиция в
Коментари Харесай

Най-известният клиент на адвокат Магнитски е арестуван в Мадрид по искане на Русия

Бизнесменът Бил Браудър е задържан преди малко от испанската полиция в Мадрид. Това заяви самият той в профила си в туитър. Той е най-известният клиент на юриста Магнитски.
От месеци Браудър се търси с алена бюлетина на Интерпол по искане на Русия. Според английския предприемач това е повода за ареста му.

До обяд българско време през днешния ден нито Министерство на вътрешните работи в Испания, нито Върховният съд в Мадрид, нито полицията са удостоверили новината за ареста, съобщи Ройтерс.

По-късно Браудър пусна в туитър копие от заповедта за арест, издадена от испанското вътрешно министерство. През декември 2017 година съдът в Москва осъди задочно Бил Браудър на 9 години престояване в трудова колония, прецизира Клуб Z.

Браудър е най-известният клиент на съветския юрист Сергей Магнитски, задържан и умрял в пандиза при неизяснени и до през днешния ден условия през 2009 година Твърди се, че той е бил изтезаван в ареста. Заради гибелта му Съединени американски щати одобриха световния закон " Магнитски ", който не разрешава влизането в страната на извършители на човешките права и участници в огромни корупционни схеми и замразява активите им в американски банки. Именно Браудър е основен лобист за приемането му. Примерът на Съединени американски щати бе последван от Канада, Литва и Естония.

През 2013 година съветските управляващи още веднъж издадоха алена бюлетина за ареста на Браудър. Интерпол обаче отхвърли тогава да извърши настояването, като разгласи, че то е политически стимулирано.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР