Бизнеси, които ще фалират заради кризата, сигурно ще има. въпросът

...
Бизнеси, които ще фалират заради кризата, сигурно ще има. въпросът
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Ще има газ през зимата и то на поносими цени

Бизнеси, които ще банкрутират поради рецесията, несъмнено ще има. въпросът е те да са по-малко. Но ток ще има за всички, уверен съм, че ще има и газ, и то на търпими цени. Това сподели служебният министър на стопанската система Никола Стоянов в предаването „ На фокус “ по Нова телевизия.

Търсят се всевъзможни пътища за доставка на газ, водят се договаряния и за слотове и се употребяват всички варианти за обезпечаване на нужните количества, увери той.

Инфлацията на годишна база по последни данни е 19%, само че действително тя е по-голяма, призна Стоянов. Според него тя надали ще надвиши 20%. „ Силно се надявам, че в България сега със стъпките, които вършим, енергоносителите повече няма да се повишават. Оттук нататък чакам спад на горивата и цените на газа, защото се работи по тази тематика. От 1 октомври ще можем да използваме в цялостен размер доставките по интерконектора “, уточни Стоянов.

Процесите са мудни, само че поевтиняването на горивата ще продължи и в идващите месеци, означи той.

Българската стопанска система по думите му не е толкоз мощно подвластна от Русия. „ Страната ни е най-зависима от Европейски Съюз. 60-70% от износа ни отива натам. Подкрепям икономическите наказания против съветската страна “, безапелационен бе той.

По думите му България не купува съветски газ от „ Газпром “ по никакъв метод сега.

Той бе безапелационен, че не взе участие в политически войни сред президента Румен Радев и Корнелия Нинова и не прави политически чистки.

ВМЗ не е в тежко финансово положение, само че пазарът е доста динамичен и изпитва компликации при набирането на материали. Щетите са за десетки милиони, съобщи служебният министър.

Предишното управление на ВМЗ и „ Кинтекс “ са източвали сдруженията. Всички открити нередности са подадени към способените органи, съобщи Стоянов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР