Бизнесът в Слънчев бряг чака държавата да каже ще има

...
Бизнесът в Слънчев бряг чака държавата да каже ще има
Коментари Харесай

Хотелиери по морето притеснени: 20 автобуса с украинци влизат в България и се насочват към Слънчев бряг

Бизнесът в Слънчев бряг чака страната да каже ще има ли помощ

Хотелиери от Слънчев бряг са обезпокоени, че се задава нова украинска вълна. Те очакват изясненост от страната ще бъде ли удължена програмата, по която сега обитават бежанци в базите им. 

" Имаме шокираща вест за доста усложнена конюнктура в Украйна, прииждат украински бежанци. От през вчерашния ден имам съответни данни - 20 рейса влизат в България и се насочват към Слънчев бряг. Това са извънредно нуждаещи се хора, които са от Запорожка област, от Киев. Мога да кажа, че това е втора вълна, която имам чувството, че ще е по-голяма и от първата ", сподели в изявление пред БНР Елена Андонова.

Те са приютявали бежанци от Украйна през месеците март за месец април и май

По думите й Слънчев бряг има потенциала да посрещне и тази вълна.

" Легловата база е задоволителна, само че нямаме информация, която да е оповестена и молим страната за отговори от 1 ноември има ли стратегия, тази стратегия ще бъде ли удължена. Хората търсят отговори от нас. Нека незабавно се даде тази информация, с цел да бъдем спокойни и ние, и те ", сподели още хотелиерът.

На 13 октомври се чака да бъде изнесен описът с утвърденото финансиране за настанените досега украинци и до края на седмицата да бъдат преведени частични остатъчни доплащания за месеците юни и юли, както и първо заплащане за август, разясни Андонова. 

Европа остава без служащи: Украинците се връщат в родината си, с цел да се бият

Недостигът на работна ръка в Европа се усеща осезаемо в тежката промишленост

До 20 октомври ще бъдат изплатени всички безспорни суми за летните месеци по настаняването на украинци в българските хотели, а средствата по първата стратегия за бежанците ще бъдат получат до края на месеца. Това разгласи служебният министър на туризма Илин Димитров посредством пост във фейсбук.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР