Бизнесът в Германия е изправен пред трудни времена заради недостатъчна

...
Бизнесът в Германия е изправен пред трудни времена заради недостатъчна
Коментари Харесай

Трудовите мигранти в Германия не достигат

Бизнесът в Германия е изправен пред сложни времена поради незадоволителна чиста миграция, съгласно изследване, представено от ДПА.

Най-голямата стопанска система в Европа се нуждае от 400 000 мигранти годишно, с цел да поддържа непрекъсната работна мощ, означават от Института за проучване на заетостта (IAB) в Нюрнберг.

Според данните на Федералната статистическа работа чистата миграция към Германия през предходната година е 208 586 индивида.

В същото време заради изменящата се демография в тази страна броят на хората в немската работна мощ ще става все по-малък и по-малък, предизвестяват специалистите от Института за проучване на заетостта.

Положението е сериозно. В проучването се отбелязва, че даже дамите доста да усилят броя на работните си часове, а възрастните хора да се пенсионират по-късно, то упованията са работната мощ в Германия да намалее от сегашните 47 милиона заети до 44 милиона, в случай че единствено 100 000 служащи мигрират към страната всяка година.

А прогнозите са още по-мрачни. Демографските резултати ще понижат евентуалната работна мощ в най-голямата европейска стопанска система със 7.2 милиона индивида до 2035 година. Заедно с това се отбелязва, че по-късното пенсиониране и повече работни часове за дамите биха могли да смекчат наклонността, само че няма да я компенсират.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР