Бизнесът в България е в задънена улица. Фирмите все по-трудно

...
Бизнесът в България е в задънена улица. Фирмите все по-трудно
Коментари Харесай

Темата на NOVA тази седмица празнува 254 години

Бизнесът в България е в задънена улица. Фирмите все по-трудно намират личен състав. Кризата за учители и лекари продължава, а краят й не се вижда на хоризонта. Народът е останал без хора. България обезлюдява с бързи темпове и от ден на ден разчита на тези, които от дълго време би трябвало да са отвън трудовия пазар.

В търсене на правилните отговори и вероятните решения, репортерът на Новините на NOVA Ивомира Пехливанова надниква в живота на най-възрастния преподавател, най-възрастния доктор и най-възрастния кмет в България. Общата им възраст е повече от четвърт хилядолетие - 254 години, само че те са толкоз отдадени на специалността, че мъчно би могло да бъде несъмнено на какъв брой години са. Искали са нееднократно да си тръгнат, само че знаят, че не могат да го създадат. Защото, в случай че се откажат, няма на кого да оставят призванието си и най-много хората, които разчитат на тях.

" Тримата ни герои на пръв взор са доста разнообразни един от различен. Те не се познават и в никакъв случай не са се срещали. Житейският им избор обаче ги прави изключително близки. И тримата са осъзнали, че когато специалността се слее с призванието, възрастта става просто число ", споделя създателят на Темата на NOVA Ивомира Пехливанова. До историите застават демографите. Тяхната експертна оценка ще очертае вероятностите пред страната ни за години напред – тогава, когато младежите ще са още по-малко.

За народа без хора и за вероятния или неосъществим излаз от демографската рецесия - гледайте Темата на NOVA тази неделя, от 19.20 ч., незабавно след централните вести.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР