Бизнесът у нас посреща с тревога намеренията на държавата по

...
Бизнесът у нас посреща с тревога намеренията на държавата по
Коментари Харесай

Как мерките на правителството ще рефлектират върху потребителя?

Бизнесът у нас посреща с паника желанията на страната във връзка с обществените финанси.

В бранша на горивата търговците са обезпокоени, че облекчението, което е от към 6 месеца, върху акциза на пропан-бутана и метана може да отпадне.

Бизнесът, обвързван с фитнес услугите, също предизвестява, че 20-процентна ставка на Данък добавена стойност ще затрудни извънредно доста сектора.

Юлиан Велчев е шеф на бензиностанция. Казва, че в случай че страната приключи облекченията за цените на пропан-бутана и метана, това неизбежно ще се отрази на крайния консуматор.

„ Облекчението беше с 10%, това е почти с 30 ст. на метана и 35 на пропан- бутана. Всички се възползвахме от това понижение на акциза, ще се радваме да се резервира “, разяснява мъжът пред БТВ.

„ Увеличенията са заложени още преди година, като нашите настоявания остават такива – да се прекрати рекета към българските превозвачи, обвързван с обезщетителните такси и измислените нарушавания за тол системата, както и цялостен одит на системата и отчетност на парите “, съобщи Димитър Димитров от Камара на автомобилните превозвачи в България.

От Българската асоциация за здраве и фитнес дефинираха като „ цинично “ страната да компенсира дупки в бюджета за сметка на бизнеса.

„ Беше понижено Данък добавена стойност не с цел да се понижат цените, а да се помогне на един бранш, който най-вече страдаше по времето на пандемията. Имаше локдаун, и с цел да оцелее този бранш, беше подкрепят “, сподели Петър Ангелов от Българската асоциация за здраве и фитнес.

Там обръщат внимание, че високото Данък добавена стойност може да вкара доста компании в сивия бранш.

От сектора напомнят, че в множеството европейски страни Данък добавена стойност ставката се движи сред 6 и 8% и предизвестяват, че в случай че у нас тя се вдигне, това ще докара до растеж в цените на фитнес услугите.

А представителни организации на дребни и междинни предприятия у нас приканиха страната да обезпечи предвидимост и изясненост за правенето на бизнес.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР