Бизнесът пое днес сериозен ангажимент да превърне парньорството си с

...
Бизнесът пое днес сериозен ангажимент да превърне парньорството си с
Коментари Харесай

Бизнесът се ангажира да превърне в норма партньорството с образованието

Бизнесът пое през днешния ден сериозен ангажимент да трансформира парньорството си с образованието в норма. Това ще бъде и една от водещите политики в показания през днешния ден от Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации Национален проект за деяние в осъществяване на Европейския пакт за младежта.

Пактът за младежта е самодейност на най-голямата европейска бизнес мрежа на отгворния бизнес, CSR Еurope, и ЕК и цели да усъвършенства опциите на младежите за работа посредством основаване на бизнес-образователни партньорства и обезпечаване на нови стажове или благоприятни условия за първа работа. Това „ партньорство “ е новата норма на държание в Европа. Бизнес водачи и просветителни институции от Съюза сътвориха над 23 000 партньорски планове, а смислените чиракувания, стажове и стартови работни позиции са към този момент над 160 000 в Европа.

„ Светът се трансформира, младите се трансформират, образованието се трансформира, бизнесът също. Младите хора чакат работата им да има смисъл, да носи изгоди и за обществото “, съобщи Жак Спелкинс, член на борда на CSR Europe, във връзка подписването на Националния проект за деяние в осъществяване на Европейския пакт за младежта. 27 са първите български оранизации, поставили автограф под показания през днешния ден документ.

Националният проект за деяние планува осем предпочитани области на работа , съсредоточени върху възстановяване качеството на образованието, подготовка на учители, интензивно включване на компании и родители в ръководство на просветителните институции, персонализирано обучение и ранно професионално насочване за всяко дете. Българският документ е един от признатите 24 национални проекти, а участниците излязоха пред Европейската комисия с три общи оферти за нови политики:

Да създадем партньорството сред бизнеса и образованието новата норма.

Да създадем образованието и стажуването еднакъв избор за всеки.

Да развиваме предприемачеството, предприемчивостта и обществените умения на всички просветителни равнища.

„ Планът е покана за партньорство и взаимна работа, апел към всеки заинтригуван. Отговорният бизнес е мощ за положително: неговата роля е да бъде новаторски освен в услугите и продуктите, които предлага, само че и да работи в интерес на обществото като съумява изпреварващо да разпознае провокациите, да търси, влага, опитва и предлага решения “, показа Огнян Траянов, ръководител на Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации.

Като първи стъпки в реализацията му той уточни: „ Основният ни метод е да работим с браншовите организации, които да разпознаят кои са основните специалности за тях, за техния отрасъл, да насочат напъните си с професионалните организации и дружно да работят с подрастващите – да привлекат интереса, да завоюват доверието към тази специалност и по-късно към този момент да оказват помощ за вярна подготовка и създаване на експерти. “

Всеки заинтригуван да се включи по реализиране на едно или повече от дейностите включени в Националния проект, може да съобщи своята подготвеност, попълвайки онлайн форма тук.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР