Бизнесът наистина подкрепи вицепремиера, но го направи, защото не искаме

...
Бизнесът наистина подкрепи вицепремиера, но го направи, защото не искаме
Коментари Харесай

Бизнесът си искал Симеонов, за да е стабилно, но какво всъщност даде държавата на хората с увреждания

Бизнесът в действителност поддържа вицепремиера, само че го направи, тъй като не желаеме политическа рецесия и предварителни избори, което значи страната да спре да работи за една година. Така изпълнителният шеф на АИКБ Добрин Иванов изясни невижданата поддръжка на работодателите за вицепремиера Валери Симеонов, откакто той назова майките на деца с увреждания " кресливи дами " и добави за децата им " тези сякаш заболели деца ". Иванов разяснява случая в подтекста на бюджет 2019.
Минимум трябваше да се извини още първоначално, отвърна Ваня Григорова от КТ " Подкрепа " пред Нова телевизия. И мина всъщност – от 150-те млн. повече, единствено 18 млн. лв. остават за персоналната помощ, а това не стига. Затова ще се вземат пари от другаде, предизвести тя. Григорова дефинира като " премия " нарастването на така наречен пенсии за деца, останали без родител или родители. Трябваше да има за всички деца, в детските надбавки, с цел да приказваме за обществена политика, съобщи синдикалистът.
Същевременно икономистът Лъчезар Богданов акцентира във връзка с държавния бюджет на държавната администрация – че там би трябвало да има съкращения и оптимизация, а хората, които ще си тръгнат, най-вече щели да са кадърни – със приблизително и висше обучение, което значело, че частният бранш ще ги вземе на работа, тъй като има апетит за фрагменти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР