Бизнесът като социално отговорна страна - да започне да обявява

...
Бизнесът като социално отговорна страна - да започне да обявява
Коментари Харесай

Каримански предлага бизнесът да покаже цени в лева и евро още сега

Бизнесът като обществено виновна страна - да стартира да афишира цените и в евро, и в лв. по съответния курс 1.9583 още в този момент. За това прикани в студиото на Нова телевизия съветникът към Министерство на финансите и някогашен народен представител от " ИТН " Любомир Каримански . Това съгласно него би било един добър ход, с цел да бъдат уверени българските жители, че спекулации няма да има. Или в случай че има те ще бъдат пресечени в точния момент. Това би било изцяло психическа обстановка, като всеки ще може да си сметне на телефона дали има или няма спекулации, изясни Каримански.

Идеята му е бизнесът, който поддържа като цяло и желае присъединението на страната ни към Еврозоната, да извърши авансово закона, който по този начин или другояче показва, че през цялата първа година цените би трябвало да бъдат и в евро, и в лв., а в първия месец разплащането може да е и в едната, и в другата валута.

Според Каримански като подготовка за приемането ни в еврозоната би трябвало да се създадат промени в две законодателства. Трябва да се ускори ролята на Комисията за отбрана на потребителите, както и да се уточни Закона за защита на конкуренцията. В България и в този момент има далавера, само че страната не взима задоволително ограничения. Като образец Каримански уточни " свинската надценка от 30% " - в такива случаи той изясни, че няма нищо срещу страната да се намесва.

Каримански обаче изрече и неудовлетворението си от народните представители в 48-то Народно заседание. Той е сюрпризиран от решенията на депутатите заедно, защото те неодобряват личните си решения. Като образец той уточни комисията по вътрешна сигурност, която през вчерашния ден още веднъж поради липса на кворум, не е приела ограниченията против изпирането на пари.

" Все още има късмет. Апелирам народните представители да бъдат по този начин положителни и да гласоподават неголемите ремонти, с цел да ускорим пътя на България към еврото ", съобщи Любомир Каримански.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР