Бийч стрийт в Лондонското Сити ще стане от края на

...
Бийч стрийт в Лондонското Сити ще стане от края на
Коментари Харесай

В Лондон ще е първата британска улица, забранена за коли на петрол

Бийч стрийт " в Лондонското Сити ще стане от края на март 2020 година първата английска улица, по която е неразрешено да минават коли с мотори с вътрешно горене.

City of London Corporation, която ръководи финансовия център на английската столица, работи със столичната транспортна администрация по последните детайлности и от пролетта би трябвало изцяло да спре прекосяването на бензинови и дизелови коли. Изключение ще се прави единствено за коли за спешна помощ, някои хибридни коли, сметосъбиращи машини и снабдители.

Глобата за нарушаване ще е 130 паунда за всяко попадане на подобен автомобил на улицата.

Планирана да бъде първата английска улица с нулеви излъчвания, " Бийч стрийт " минава през тутнела " Барбикан ". В продължение на 18 месеца ще се следят качеството на въздуха и трафикът, който ще бъде навреме пренасочван със сигнализация.

Джеръми Симънс, ръководител на комисията за околната среда към City of London Corporation, разяснява за " Прес асосиейшън ", че " фрапантното понижаване на нечистия въздух изисква радикални дейстгвия и тези проекти ще ни оказват помощ да премахнем отровите от нашите улици ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР