Бившият знаков депутат от Пловдив Менда Стоянова ще си направи

...
Бившият знаков депутат от Пловдив Менда Стоянова ще си направи
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Ръководството на ГЕРБ се нуждае от по-млади ...

Бившият знаков народен представител от Пловдив Менда Стоянова ще си направи отказ от националното управление на ГЕРБ, в случай че кандидатурата й бъде препоръчана в Изпълнителната комисия на партийния конгрес на 11 май.

Това показа самата тя в изявление за „ Марица”, помолена да разяснява парламентарните избори и изказванията, че ще бъде освободена от ИК.

„ Според разпоредбите на партията се приключват пълномощията на цялата Изпълнителна комисия и се избира нов състав. Това е естественият развой и аз мисля, че в управлението на партията би трябвало да влязат много нови хора, в това число и вместо мен. Вече два мандата съм в ИК, а мои сътрудници имат даже по-дълъг период. Има потребност управлението на ГЕРБ да бъде актуализирано по този начин, както имаше потребност да бъдат актуализирани и кандидатдепутатските листи”, сподели Менда Стоянова.

Тя беше закрепостен депутат от 2009 година, ръководител на парламентарната комисия по финанси и бюджет и член на ИК на ГЕРБ. Далеч преди изборите Менда Стоянова беше решила повече да не се кандидатира за народен представител ​- от една страна, поради възрастта си, макар че е доста енергична, от друга - поради насъбраната отмалялост на основния пост.

„ Нека в управлението на ГЕРБ да влязат по-млади и по-креативни хора с нова сила, които биха могли да допринесат свежи хрумвания за промяна”, показа Менда Стоянова.

Според нея Бойко Борисов би трябвало да си остане водач на партията, без значение от обновлението. „ Г-н Борисов е основал ГЕРБ, това е лидерска партия и тя няма нищо общо с процесите, които текат в управлението на БСП” - по този начин Менда Стоянова отговори на въпроса дали не повтарят модела на Корнелия Нинова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР