Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов съди приемника си в

...
Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов съди приемника си в
Коментари Харесай

Костадин Ангелов заведе дело срещу Стойчо Кацаров за 100 000 лв.

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов съди приемника си в служебния кабинет Стойчо Кацаров за клюка. Искът е на стойност 100 000 лв..



Делото е формирано пред Софийския градски съд в края на октомври предходната година, като съдът е позволил авансово поръчителство на желае и е наложил обезпечителна мярка " запор " на банковите сметки на Кацаров.

Двамата към този момент някогашни здравни министри разменяха нееднократно задочни реплики за ограниченията в пандемията, само че най-много за ръководството на " Александровска ", чийто шеф беше Ангелов преди да стане министър в кабинета на ГЕРБ.

Отговорност за положението на Александровска болница носи персонално предходният ѝ шеф Костадин Ангелов, сподели Кацаров, до момента в който беше длъжностен здравен министър.

" Отговорността за това нещо е на господин Ангелов и на държавното управление на ГЕРБ, което го е назначило за шеф и не е направлявало метода, по който е управлявал болничното заведение. Безогледно са харчени пари, трупани са задължения. Разбира се, че ще бъде сезирана, освен това, обаче ви споделих, ще упорствам сегашният съвет на шефовете да предяви регресен иск към предходните ръководители, които са позволили сходно разпарчетосване на тази болница ", сподели той. Ангелов бе упрекнат, че е виновен за натрупването на задължения на лечебното заведение. Бяха визирани борчове от над 10,5 милиона лв. задължения от януари 2019 до юни 2020 година

Проверката е за интервала, в който болничното заведение е била ръководена от някогашния здравен министър Костадин Ангелов. От встъпването му в служба като шеф през 2013 година до юни тази година болничното заведение е с близо 70 млн. лева загуби, упрекна тогава Кацаров.

Докладът за задълженията на Александровска болница, изнесен от Здравното министерство, е разпра с политически конкурент - по този начин някогашният шеф на лечебното заведения Костадин Ангелов, отговори на изнесените данни.

Ангелов излезе с позиция, в която съобщи, че когато става шеф на болничното заведение през 2013 година тя към този момент е имала загуби от близо 30 милиона лв.. Натрупаните отговорности от този миг нататък до 2020 година са били поради ремонт и възобновяване на постройките на болничното заведение.

През 2013 година приходите на болничното заведение са били близо 40 милиона лв., а в края на 2020 година - над 77 милиона лв.. Просрочените отговорности са били понижени от 16 милиона лв. на 8 милиона лв. в края на предходната година, се споделя още в позицията, цитира 24 часа.

Всички подписани контракти за разсрочване на отговорностите са подписвани след договаряния и са обсъждани от Съвета на шефовете, показва още Костадин Ангелов. Той акцентира, че инспекциите на прокуратурата и Агенцията за финансова ревизия са приключили без открити нарушавания.

Ангелов видя в дейностите на служебния здравен министър персонален спор. Съпругата на Кацаров е работила в Александровска болница през 2016 година. Три години по-късно тя е поискала по-висока заплата, само че това ѝ било отказано.

Тогава, съгласно Ангелов, Кацаров му е споделил, че ще има проблеми. Другият аргумент на Ангелов в писмото е, че Кацаров имал ползи в градежа на нова частна болница край София.

Ангелов преди месеци разгласи също по този начин, че дава Кацаров на прокуратурата поради болница " Лозенец ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР