Бившият здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ проф. Костадин

...
Бившият здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ проф. Костадин
Коментари Харесай

Проф. Ангелов попиля управляващите: Предизборната кампания ще е скоро, там ще викате

Бившият здравен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов съкруши от парламентарната естрада ръководещата коалиция. Повод за мненията на проф. Ангелов бяха дебатите от кое място ще дойдат парите за закона за здравно обезпечаване на краткотрайно пребиваващите украински бежанци.

Проф. Костадин Ангелов сподели, че законопроектът задава повече въпроси, в сравнение с взема решение проблеми. Не е имало обществено разискване на текстовете. Засега страната разчита единствено на общините и на доброволци. Хотелиерите да не се учудят, в случай че не получат обещаните им по 40 лв., тъй като това е станало жанр на работа на „промяната“.

Народното събрание се превръщало в гумен щемпел, тъй като не се знаело от кое място ще е финансирането за измененията. Този закон ще е следващото сърдечно благопожелание, само че няма да реши проблемите на украинските бежанци, тъй като няма нито бюджетно, нито европейско финансиране, акцентира проф. Ангелов. От това в опазването на здравето се създавала вакханалия.

Последваха мнения от страна на ръководещата коалиция, като най-активни бяха от Българска социалистическа партия. В отговор на ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски, който приканва народните представители от ГЕРБ да си смъкват лентичките на

Украйна, които са закачили на реверите си, Ангелов изиска персонално пояснение.

„Вие не знаете от кое място ще дойдат тези пари. Обещавате помощи, само че отпуснатите пари са 0 лв.. Административният потенциал на българското държавно управление е нула“, изригна от трибуната някогашният здравен министър.

Думите му разбуниха пристрастеностите в пленарна зала, като депутатите на Българска социалистическа партия започнаха да се изясняват от място. „Предизборната акция ще е скоро, там ще викате“, отвърна ги проф. Костадин Ангелов и добави, че в разискванията на този закон се вижда ясно двуличието на Българска социалистическа партия – хем се оферират помощи за украинските бежанци, хем не споделят от кое място ще дойдат парите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР