Бившият здравен министър и анестезиолог д-р Мирослав Ненков си е

...
Бившият здравен министър и анестезиолог д-р Мирослав Ненков си е
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Ненков напусна ВМА: Подадох оставка, за да мога да кажа, че президентът прилича на руски генерал

Бившият здравен министър и анестезиолог доктор Мирослав Ненков си е подал оставката от Военна болница, разкри самият той в ефира на Дарик Кафе. Причината – възбрана да изрича мнението си по настоящи въпроси.

Според него управлението на академията счита, че с неговите изявленията и позиции по настоящи тематики поврежда имиджа на институцията.

„ За мен това е доста мъчно нещо, тъй като в болничното заведение, която напуснах, работих с прелестни сътрудници, чудесни хора, брилянтни експерти, и изкарвах добър приход. Лиших се от това нещо самичък. Не ме е принуждавал ген Мутафчийски да напусна, това си е мое решение. Възприемам го като „ принудително “, тъй като не съм го желал “, изясни доктор Мирослав Ненков.

Той добави, че взел решението да напусне ВМА, с цел да има право да каже, че „ нашият президент наподобява на съветски военачалник, че министър председателят Борисов е манипулатор, че основният прокурор е слаб артист - неща, които аз мисля и в извънработното си време имам право да споделям “, акцентира Ненков.

Д-р Мирослав Ненков работи във ВМА от 2009 година За малко бе и министър на опазването на здравето в служебното държавно управление на Георги Близнашки, назначено от президента Росен Плевнелиев през 2014 година

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР