Бившият защитник на Англия, Евертън и Шефилд Юнайтед Фил Джагиелка

...
Бившият защитник на Англия, Евертън и Шефилд Юнайтед Фил Джагиелка
Коментари Харесай

Фил Джагиелка прекрати кариерата си на 41 години

Бившият бранител на Англия, Евертън и Шефилд Юнайтед Фил Джагиелка спря с футбола на 41-годишна възраст. Той бе освободен от състезаващия се в Чемпиъншип отбор на Стоук Сити в края на предишния сезон и реши да постави завършек на траялата 23 години професионална футболна кариера.


Джагиелка има зад тила си над 750 мача на клубно равнище, както и 40 за националния тим на Англия в интервала 2008-2016. Той осъществя три гола за „ Трите лъва “ и бе част от съставите на британците на Евро 2012 и Мондиал 2014.

„ Както можете да видите от тайминга, пробвах да се слага в позиция да удължа малко повече кариерата си и да видя дали някой ще ми даде опция, само че това не се случи и аз го разбирам изцяло. Супер горделив съм от себе си да играя на 40 години. Ако бяхте разговаряли с мен, когато бях 15 или 16-годишно дете, откакто ми бяха споделили, че не съм задоволително добър, и в този момент, че съм вкарал на 40 години и съм имал такава кариера тогава, то мисля, че не би трябвало да имам кой-знае какви недоволства. Успях да остана към националния тим на Англия в продължение на близо десетилетие и да стигна до 40 мача. Да играя за страната ми е необикновено достижение “, сподели Джагиелка извънредно за Sky Sports.

Относно това какво следва за него, някогашният към този момент защитник съобщи: „ Винаги съм казвал, че когато спра с футбола, ще играя единствено и само голф! Но в този момент просто ще си умря малко. Дали ще се занимавам с треньорство или не? Не знам “.

Джагиелка прекара първите седем години от кариерата си в Шефилд Юнайтед и оказа помощ на „ остриетата “ да завоюват промоция във Висшата лига под управлението на Нийл Уорнък през 2006. Именно Уорнък обезпечи професионалния дебют на Джагиелка през май 2000. Впоследствие бранителят се причисли към Евертън в договорка за едвам 4 млн. паунда през 2007 и прекара идващите 12 години на „ Гудисън Парк “, като бе капитан на „ карамелите “ сред 2013-2019.

Последният мач на Джагиелка бе на „ Викъридж Роуд “, когато той започва при загубата на Стоук от Уотфорд с 0:2 през май. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР