Бившият заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли е направила частични

...
Бившият заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли е направила частични
Коментари Харесай

Ева Кайли призна съучастието на баща си в дело за корупция

Бившият заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли е направила частични признания, че е поискала от татко си Александрос Кайлис да скрие забележителна сума пари в дома ѝ. Кайли сега е в женското поделение на пандиза Харен, до момента в който тече делото за корупция, в което бе забъркано и името на Катар, оповестява вестник „ Франс соар ”.

" Обвиняемата признава, че е инструктирала татко си да скрие парите ", цитира вестникът фрагмент от заповедта за арест, написана от съдия-следователя Мишел Клез. Ева Кайли ще се яви пред палатата на съвета на 22 декември.

Източници на изданието настояват, че Александрос Кайлис е бил арестуван в деня на огромна антикорупционна интервенция, когато се е укривал в хотел „ Sofitel ” в Брюксел с куфар, цялостен с пари в брой.

В понеделник Европейската полицейска организация (Европол) се причисли към следствието по делото за корупция, оповестява вестникът. За потребностите на следствието Европол дава човешка и техническа поддръжка. Федералната прокуратура удостовери поддръжката на Европейската организация за съдействие сред правосъдните органи за провеждането на претърсвания по това дело в Италия.

Корупционният скандал в Екологичен потенциал избухна на 9 декември, когато белгийската полиция извърши десетки обиски в Брюксел и арестува четирима души, в това число заместник-председателя на Екологичен потенциал Ева Кайли. Белгийската прокуратура съобщи, че всички участници в следствието " са обвинени в заплащането на огромни суми пари или предлагането на обилни дарове на трети лица с политическа и/или стратегическа позиция, с цел да повлияят на решенията на Европейския парламент. Целта е била да се усъвършенства имиджът на Катар в Европейски Съюз преди Световното състезание по футбол през 2022 година

Сред обвинените има доста италианци - както сегашни, по този начин и някогашни членове на Екологичен потенциал. Разследващите приписват основна роля в организирането на контактите на Антонио Пацзери, който е бил евродепутат от 2004 до 2019 година Той е определен първо от лявоцентристката коалиция, а по-късно от Демократическата партия.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР