Бившият зам.-председател на Столичния общински съвет Вили Лилков ще бъде

...
Бившият зам.-председател на Столичния общински съвет Вили Лилков ще бъде
Коментари Харесай

Вили Лилков се включва в кметската надпревара за София

Бившият зам.-председател на Столичния общински съвет Вили Лилков ще бъде претендент за кмет на София. Кандидатурата му е издигната от предприемчив комитет, в които влизат и персони поддръжници на ГЕРБ, както и други десни интелектуалци.

В комитета са Виктор Димчев, Антоанета Христова, Богдана Карадочева, Васко Кръпката, Теди Москов, проф. Кирил Топалов, Тодор Токин, Ваньо Шарков, Иван Лечев, Аня Пенчева, Ивайло Цветков-Нойзи, а също и някогашните министри на финансите и външните работи в кабинета на Съюз на демократичните сили Муравей Радев и Надежда Нейнски.

Лилков е един от учредителите на Демократи за мощна България (ДСБ) и няколко мандата е бил общински консултант от Съюз на демократичните сили и Синята коалиция. През 2014 година е народен представител от групата на Реформаторския блок.

Той участваше и на предходните локални избори, като на балотажа сред Йорданка Фандъкова и Мая Манолова поддържа претендента на ГЕРБ. На президентски избори през 2021 година беше част от инициативния комитет на Атанас Герджиков.

Лилков е създател на няколко документални книги за жертвите на Държавна сигурност и Народния съд, в това число “Погубената България ”, “Бивши хора по класификацията на Държавна сигурност ”, “Доблест и наказване ” и “Стопанските парадокси на българския комунизъм ”.

Към момента за кметския пост в столицата са три. Освен Лилков за позицията ще се борят още Васил Терзиев, повдигнат от обединяване сред " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " Спаси София ", както и Деян Николов - който е претендент на партия " Възраждане ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР