Бившият зaм.-министър на иĸoнoмиĸaтa Aлeĸcaндъp Maнoлeв e обжалвал пред Върховния

...
Бившият зaм.-министър на иĸoнoмиĸaтa Aлeĸcaндъp Maнoлeв e обжалвал пред Върховния
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър обжалва конфликт на интереси по аферата с къщите за гости

Бившият зaм.-министър на иĸoнoмиĸaтa Aлeĸcaндъp Maнoлeв e обжалвал пред Върховния административен съд решението зa открит ĸoнфлиĸт нa ползи във връзка със абсурда “ĸъщи зa гocти”. Това излиза наяве от известие на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, оповестено на 26 октомври.

В известието на Комисията "Цацаров " се показва, че: "Александър Манолев в качеството си на заместник-министър на стопанската система и член на УС на Държавна фирма „ Земеделие “ е упражнил въздействие и не е упражнил надзор за наблюдаване по сбъднат план по европейска стратегия „ Жилищна постройка – къща за посетители “ в Сандански, който план е осъществен от обвързвано с него лице – търговец. Решението на Комисията е доказано от Административен съд – София град и понастоящем делото се преглежда във Върховен административен съд по тъжба на Манолев ".

През октомври предходната година някогашният зам.-министър бе предаден на съд. До обвиняването му се стигна след журналистическо следствие, че той употребява къща за посетители, построена с евросредства, като персонална вила в нарушаване на закона. Срещу Манолев и Ана Димитрова, шеф на компанията, която получава европейски средства в размер на 391 160 лв. за изграждане на къщата, беше повдигнато обвиняване за "представяне на погрешни сведения, за приемане на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз ".

В последна сметка делото стартира през март по съкратената процедура, като в идващите месеци бяха планувани няколко съвещания за разпитване на всички очевидци. Някои от тях обаче бяха отсрочени поради пандемията от ковид или задължения на отбраната, напомня "Свободна Европа ".

Още през април 2019 година прокуратурата стартира инспекции на общо 746 къщи за посетители, финансирани със средства на Европейския съюз. В началото на януари тази година бе оповестено, че досега са формирани 23 досъдебни производства за показване на погрешни сведения за приемане на финансиране от еврофондове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР