Бившият водач в световната ранглиста на тенисистите Новак Джокович започна

...
Бившият водач в световната ранглиста на тенисистите Новак Джокович започна
Коментари Харесай

Новак Джокович започна сезона с лесна победа

Бившият лидер в международната класация на тенисистите Новак Джокович стартира 2023 година с безапелационна победа на АТР 250 шампионата в Аделаида.

Сърбинът, който е №1 в схемата, се наложи с 6:3, 6:2 над Констант Летиен от Франция за 74 минути игра.

Джокович осъществя три от осемте си точки за пробив, като самичък не позволи брейк. Той завоюва 44 % от точките на първи сервис на противника си.

„ Като за първи мач не мога да се оплача. Играх добре, той беше доста равносилен в първите шест гейма и направи малко неточности. Но когато направих първия пробив при 3:2, заиграх по-силно и по този начин беше до края на мача “, разяснява 35-годишният Ноле, представен от уеб страницата на АТР.

Следващият му противник е още веднъж французин– Кантен Алис. Джокович не е играл в Аделаида от 2007 година, когато завоюва шампионата като младеж.

Третият в схемата Даниил Медведев също продължава напред. Руснакът се наложи над Лоренцо Сонего от Италиа със 7:6(6), 2:1 и отричане на противника.

Следващият противник на Медведев е сърбинът Миомир Кецманович. Московчанинът може да срещне Джокович на полуфиналите на шампионата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР