Бившият вицешампион на Уимбълдън Ник Кирьос възнамерява да играе още

...
Бившият вицешампион на Уимбълдън Ник Кирьос възнамерява да играе още
Коментари Харесай

Кирьос възнамерява да играе тенис не повече от още една или две години

Бившият вицешампион на " Уимбълдън " Ник Кирьос има намерение да играе още една или най-вече две години професионален тенис, защото физическите и психическите проблеми са съкратили доста кариерата му.

28-годишният Кирьос има проблеми в коляното, стъпалото и китката. Той се отдръпна в последния миг от откритото състезание на Австралия през януари и няма да взе участие на шампионата следващата година. Кирьос има единствено един мач от октомври насам.

" Искам да играя не повече от още една или две години. Намерението ми е да бъда измежду най-хубавите и да се отдръпва по мое предпочитание. Не желая това да се случва след друга интервенция или нещо сходно ", сподели той за подкаста On Purpose with Jay Shetty.

" Доволен съм от всичко, което съм постигнал в кариерата ми досега. Вярвам, че хората, които желаят да не престават да ме гледат на корта, ще се съгласят с това и ще одобряват решението ми, когато реша да се откажа ".

Кирьос отговори и на въпроси, свързани с психическото му здраве. Той мина през доста сложни моменти в живота си и през 2019 даже призна, че е мислил за самоубийство.

" За известно време имах естествена кариера и хората не се интересуваха доста от мен, само че последните няколко години ме състариха доста. Трудно е, изтощен съм. Уморен съм и от тениса ", продължи той. / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР